Flyttpacka korrekt och slipp besvär

Ett vanligt fel som många gör i samband med sin flytt är att man packar på helt felt sätt. Man packar för tungt och gör sig illa, man packar i för dåliga kartonger, man packar utan plan – något som gör att man får det svårt vid sin inflyttning – och man packar för sent.

Det senare är värt ett speciellt omnämnande innan vi fortsätter. Det finns nämligen folk därute som får hjälp av vänner, av släkt och bekanta vid sin flytt och som inte har vett nog att ha packat innan. Här kommer alltså folk och ställer upp – offrar en lördag – och så möts de av ett kaos där de får ställa sig för att packa ner i kartonger. Är så fallet så är rådet väldigt enkelt och koncist: vänd i dörren!

Med detta sagt så tänkte vi komma med några konkreta tips om hur du ska flyttpacka och vi det enligt följande punkter:

 

  • Tungt i botten – lätt ovanpå. Fyll inte varje kartong till bredden. Lägg tyngre saker i botten och fyll på med lättare ovanpå. Böcker – sängkläder är ett bra exempel på en sådan kombination.
  • Rejäla kartonger. Nej, de från ICA duger inte och inte heller de från ett större, svenskt bolag från Dalarna. Köp riktiga kartonger och få en lättare flytt på köpet.
  • Märk ordentligt. Skriv vad som är i kartongerna tydligt på varje sida. Bättre upp: använd ett färgsystem där du har blå färg för sovrummet, en röd för badrummet, grön för köket och en gul nyans för sitt vardagsrum. Det underlättar extremt mycket vid uppackningen.
  • Packa innan. Återigen. Låt inte dina vänner stå och packa och låt dem inte bära i en massa kassar. Förbered din flytt och packa under veckan som föregår den. Du klarar dig på en tallrik, ett glas och en kniv och gaffel under den begränsade tiden.
  • Packa professionellt. Du bör utse en packmästare som stuvar in i fordonet du hyrt. Låt denne sköta packningen medan ni andra bär. Personen här bör vara logisk och ha en fallenhet för hur man får plats med maximalt antal möbler och kartonger på en begränsad yta. Kunskaper i Tetris väger tungt och bör premieras!