Blogg

RSS

Tunghantering - frågor och svar

23 May 2023

Står du handfallen inför det faktum att du äger ett piano som ska inkluderas i den flytt du planerar att göra? Behöver ert företag ha hjälp med att flytta en större maskin från ett kontor till ett annat - eller har en verkstad investerat i en större maskin som ska sättas på plats och i drift? Den gemensamma nämnaren mellan alla dessa exempel handlar om tunghantering och tunga lyft.

Det finns, helt enkelt, en massa olika lägen och situationer där mänsklig styrka inte räcker till och där man istället måste ta professionell hjälp i samband med att större föremål ska flyttas och transporteras. Tunghantering blir, genom detta, också en både välkommen och välanvänd tjänst. Här nedan tänkte vi svara på några vanligt förekommande frågor om just tunghantering och förhoppningsvis, genom detta, ge dig lite mer kunskap om ämnet.

Måste ett företag vara specialiserat på tunghantering?

Det beror givetvis på vad som ska lyftas. Men, generellt: det är alltid viktigt att man säkerställer kvalitet innan man anlitar ett företag. Utbildningen inom tunghantering är viktig och att företaget kan visa upp exempelvis att man genomfört Säkra Lyft som utbildning är nästan ett måste. Det handlar trots allt dels om att du vill ha de som lyftas och transporteras i ett och samma stycke - och dels också om att du inte vill se några olyckor. Tunghantering innebär alltid stora risker.

Hur arbetar ett företag med tunghantering?

Planering är alltid avgörande för jobbet. Varje uppdrag blir unikt sett till vad som ska lyftas och transporteras - och sett till andra faktorer som lokalens utformning samt väder och vind (om ett lyft ska ske exempelvis via en huskropp). Ett seriöst företag inom tunghantering gör alltid en gedigen riskanalys innan man påbörjar ett jobb. Vad kan gå fel - och hur undviker vi detta?

Vilka maskiner används?

Det finns olika typer av liftar och mobila kranar som kan användas vid tunghantering. Handlar det om ett lyft av exempelvis ett piano så kan det också fungera med vanliga bärselar och - givetvis - starka och samspelta anställda hos företaget. Som sagt: tyngden och övriga förutsättningar avgör hur lyftet ser ut och vilka maskiner som används.

För mer information kring tunghantering och tunga lyft, gå till denna sida: tunggruppen.se

Tunghantering - frågor och svar

14 Apr 2023

Tunghantering, tunga lyft och tungtransporter är områden som kräver speciella kunskaper och där utbildning, erfarenhet, kunskap och rätt maskiner - vid varje givet uppdrag - är ett måste. Då det handlar om tunghantering så blir säkerhetsfrågan viktigare än någonting annat.

Ska du som privatperson genomföra en kassaskåpsflytt så är detta ett projekt som du definitivt bör ta hjälp med - och samma sak om det skulle handla om exempelvis en flytt av ett piano. Du kan inte begära att dina vänner ska hjälpa dig med en kassaskåpsflytt och du kan heller inte förvänta dig att en vanlig flyttfirma har den kompetens som krävs - du kommer att aktivt behöva söka efter ett företag inriktat på tunghantering.

Här nedan ska vi ge lite mer information kring detta ämne och vi gör det genom att svara på några vanligt förekommande frågor - enligt följande:

När kan jag som privatperson använda tjänsten tunghantering?

I samband med att du ska flytta någonting tungt - nämnda kassaskåp och piano är två exempel. Vidare kan man se att exempelvis ett spabad, en värmepump eller exempelvis en friggebod är andra exempel på när professionell tunghantering kan riktas mot privatpersoner.

Hur vet jag att företaget är bra?

Du ska alltid se till att det finns en gedigen utbildning i grunden och där samtliga anställda kan visa upp att de exempelvis genomfört Safe Construction. I övrigt så bör du se över att det finns exempelvis kranbilar samt att företaget har erfarenhet av tunga lyft - det senare kan du göra genom att kontakta referenser.

Vad ska jag tänka på i övrigt?

Att det finns försäkringar hos företaget är extremt viktigt. Även om det handlar om en skicklig och kunnig firma inom tunghantering så kan olyckor ske. Du ska även - om det handlar om någonting väldigt värdefullt - kunna lösa exempelvis en tilläggsförsäkring som motsvarar värdet på föremålet som ska lyftas och transporteras.

Flytta lätt och enkelt med flyttfirma i Stockholm

23 Mar 2023

Är det roligt att flytta eller är det ett elände? Dåligt med ork och tid gör att andra alternativet ligger nära till hands. Använd flyttfirma i Stockholm.

Säga vad man vill om att byta bostad. Det är i varje fall inget för ostarka och/eller stressade. Det ginge kanske an om man inte samlat på sig så mycket skräp? När man börjar packa och ser sig omkring har man ofta ingen aning om varför man sparat så på allt? Gummisnoddar och plastleksaker från snabbmatsrestauranger – verkligen?

Nå, en flytt är ett gyllene tillfälle att göra sig av med onödigheter. Det gäller bara att sätta fart ungefär tre veckor innan man tror att man måste sätta fart. Sortera dina tillhörigheter kan bara du och eventuella andra som flyttar med dig. Du vet att du skulle gräma dig in i evigheten om någon slängde något du vill ha kvar …

Nyttan med en bra flyttfirma

Faktum är dock att när du väl har rotat igenom ditt privata skrot och slängt sjuttiotre procent av det är den delen du måste fixa själv redan klar. Eller om du nu väljer en svårare variant och intalar dig att du sorterar i nya hemmet. Sedan kan man kontakta en flyttfirma i Stockholm och be om en offert.

Tänk vilken känsla av frihet och lättnad som infinner sig när det kommer x antal starka och yrkesvana personer och bär iväg ditt bohag och din inredning och övriga dyrbarheter. Där kan man stå och dirigera bara. Eller så väntar du i nya bostaden och leker chef där. Vilket lyft.

Mäklare i Sundsvall tar hand om både det ena och det andra

1 Feb 2023

Att vara mäklare i Sundsvall kan ha sina fördelar men det här yrket har sannerligen även en del nackdelar. Vissa saker kan vara en rejäl utmaning för dem.

Du kanske tycker att det verkar enkelt att vara mäklare och att de tjänar en massa pengar utan att göra något. Inget kunde vara mer fel. Det är en bransch där man måste kunna mycket inom flera områden och dessutom kunna hantera en hel del människor med olika idéer och varierande personligheter.

Ibland ställer det krav på att en mäklare har ett starkt psyke. Människor som köper eller säljer en bostad kan vara under hård press. Det kan ligga mycket stress i att sälja oavsett om det är det som de önskar högst av allt. Värre är det när det är kunder som inte alls vill sälja men är tvungna till det av olika anledningar.

Mäklare i Sundsvall är på hugget när det väl gäller

Har du en bostad att sälja ska du inte tveka att kontakta en mäklare. De är alltid på hugget inför att få ut ett nytt objekt på marknaden. Skulle du vilja köpa ett av de objekt en mäklare har ute till försäljning i Sundsvall ska du vara medveten om att du har undersökningsplikt.

Att undersöka huset och att se så det inte finns några allvarliga fel ligger alltså i köparens intresse. De som är erfarna mäklare i Sundsvall brukar tala om det när det kommer till budgivning och flera intressenter finns.

Avgör priset kvaliteten hos en flyttfirma på Östermalm?

19 Dec 2022

Då det handlar om priserna hos en flyttfirma så kan man generellt säga att uppfattningen är att ju dyrare det är, desto bättre är denna flyttfirma också. Så tänker folk och detta gäller ju inte specifikt just en flyttfirma utan går ju att egentligen applicera till vilket område som helst – man tror att ett högre pris per definition leder till ett bättre jobb. Så är dock inte fallet och detta går speciellt att ta som exempel då det handlar just om en flyttfirma. Det finns nämligen ingenting som säger att en dyrare flyttfirma på Östermalm i Stockholm är bättre än en billigare flyttfirma med sin bas någon annanstans i Stockholm.

Tvärtom – denna flyttfirma på Östermalm kanske på grund av klientelet som bor där – har råd att salta notan lite extra men i själva verket kanske är betydligt sämre än vad en flyttfirma på exempelvis Södermalm är. Det är ju nämligen så att en boende på Östermalm i större grad väljer att anlita lokala företag snarare än att se sig om över hela Stockholm – likadant som att en boende på Södermalm gör samma sak fast då gällande sin egen stadsdel.

Denna snäva bild kan alltså i slutändan bli kostsam och föra med sig ett sämre resultat än vad det egentligen borde. Att öppna sitt synfält kan spara både pengar och – som i det här fallet - ge en säkrare flytt. En flyttfirma i exempelvis Tumba kan alltså ge både en säkrare och billigare flytt än vad en flyttfirma på Östermalm kan ge – det är bara det att ingen tänker i de banorna och bara följer gamla hjulspår. Detta är väldigt synd och här krävs det alltså bättring.

Kan jag få jobb på en flyttfirma på Östermalm?

Om man vill jobba på en flyttfirma – oavsett om den är belägen på Östermalm eller någon annanstans i Sverige – så krävs det vissa fysiska egenskaper. Det är nämligen ett tungt jobb att arbeta på en flyttfirma som innebär mycket bärande(naturligtvis) men även snäva passager, trappor samt transporter mellan stadsdelar. Du kan alltså jobba på en flyttfirma som utför en flytt på Östermalm i en våning längst upp i ett hus där ingen hiss finns tillgänglig och där du sedan ska frakta allting till ett boende på andra sidan av Stockholm. Naturligtvis tar detta på krafterna och du måste alltså vara ganska vältränad för att passa för ett jobb på just en flyttfirma.

Är du dock vältränad så kommer du att möta ett arbete fullt av spännande utmaningar och frihet där man får se väldigt mycket av den stad eller stadsdel man är verksam i. Att exempelvis arbeta på en flyttfirma på Östermalm i Stockholm kan ge en väldigt fin bild av hur våningar från sekelskiftet kan se ut – det blir alltså en liten historielektion på betald arbetstid som man kan ha med sig genom hela livet. Det här är alltså en liten bonus som man som anställd på en flyttfirma på Östermalm kan få – om man nu är intresserad av detta vill säga.

Städfirma Stockholm - frågor och svar

5 Nov 2022

Hur pass vanligt är det egentligen att privatpersoner anlitar en städfirma i Stockholm? Det har, sedan Rut-avdraget, infördes blivit mer och mer vanligt att familjer tar professionell hjälp med hushållsnära tjänster i allmänhet och med hemstädning i synnerhet. Rut-avdraget innebär att man kan dra av halva arbetskostnaden för städningen och att man genom detta också får en väldigt prisvärd tjänst som köper tid över till annat.

Det senare är viktigt att poängtera: för många så är professionell hemstädning inte en vardaglig lyx, det handlar mer om ett måste för att få vardagen att gå ihop och för att man ska kunna fungera som familj och exempelvis leverera på sitt arbete. Genom att välja en städfirma i Stockholm så väljer man också att prioritera det man anser viktigt i livet - att exempelvis träna, träffa kompisar eller, helt enkelt, göra läxor med barnen. Att städningen är en tidstjuv av rang går inte att förneka och genom en professionell städfirma i Stockholm kan man köpa sig mer timmar att lägga på annat.

Vad ska man då tänka på övrigt? Vi tänkte svara på några vanliga frågor vad gäller städning och städföretag i Stockholm och genom detta ge en lite bättre bild av vad du kan förvänta dig, vad du ska tänka på och vad du ska undvika om du behöver anlita en städfirma i framtiden. Enligt följande:

Kan jag välja hemstädning flera gånger i veckan?

Det fina med städföretag i Stockholm är att de flesta är extremt flexibla och tillmötesgående mot kundens behov. Vill du har städat en gång i veckan, två gånger i månaden eller flera gånger under en månad så är det inga problem. Du kan även exempelvis lösa ett abonnemang som gör att samma städare kommer till dig på givna dagar. Det är en smidig lösning.

Hur vet jag att en städfirma i Stockholm är bra?

Du måste göra ett litet detektivarbete innan. Kolla omdömen på nätet, bo om referenser och se till att kontakta dessa. Kolla även med exempelvis ARN om det finns något skrivet om företaget där. I övrigt så ska du definitivt begära en provstädning för att se vilken kvalitet företaget kan leverera. Ett annat tips är att se vilka tjänster man erbjuder. Ju fler sådana - desto bättre är det. Det visar på mångsidighet.

Vilka tjänster är mest populära?

Hos privatpersoner så handlar det utelutande om hemstädning och flyttstädning. Även exempelvis visningsstädning har i Stockholm kommit att bli populärt att välja en städfirma för. Detta av uppenbara skäl: genom att städa rejält innan visningen så ökar chansen att få igång en budgivning. Annars är exempelvis kontorsstädning, trappstädning och byggstädning exempel på andra tjänster som många anlitar en städfirma i Stockholm för.

Har de anställda bra arbetsförhållanden?

Det beror helt på vilken städfirma i Stockholm du väljer. Du har ett ansvar i den här frågan, enligt oss. Genom att välja ett företag med exempelvis kollektivavtal så ser du också till att välja bort de företag som erbjuder rent usla villkor för sina anställda. Gå upp några kronor i pris. Det tjänar alla på i det långa loppet.

En flyttfirma i Kungälv ser till så att allt flyter på problemfritt

11 Jul 2022

När du ska flytta så vill du givetvis att allt ska gå snabbt och smidigt. Om du anlitar en flyttfirma i Kungälv så tar erfarna proffs hand om hela flyttlasset.

Det är många flyttlass som transporteras runt på vägarna i vårt avlånga land. Det kan vara privatpersoner som byter bostad eller ett kontor som ska flyttas till en ny adress. När det är dags för en flytt så vill du förmodligen ha allt gjort så snabbt som det bara går.

Den snabbaste och smidigaste lösningen är att låta en flyttfirma hjälpa dig med hela rubbet eller endast delar av flytten. Du kan sköta packningen av ditt bohag själv eller låta firman paketera åt dig. Det kan vara skönt för dig att lägga tid på annat och slippa bekymra dig över hur du ska få tag på bärhjälp, samt ett lämpligt fordon att transportera dina saker i.

Låt en flyttfirma ta hand om den tråkiga flyttstädningen

Den jobbigaste och tråkigaste delen av flytten brukar sällan vara paketering och transport av bohaget utan flyttstädningen. Du vill ju självklart vara i ditt nya hem och fixa och göra det hemtrevligt. Låt en flyttfirma i Kungälv ta hand om flyttstädningen så har du ett bekymmer mindre.

En fördel med att leja bort städningen är att de som utför städningen vet vad som krävs för att resultatet ska bli godkänt. En flyttstädning måste genomföras väldigt noggrant och du kanske inte själv vet var och hur du ska städa korrekt.

Flitig flyttfirma fixar flytet för flytt på fantastiska Gotland

22 Mar 2022

Har du ditt hem på den fenomenala ön Gotland och ska flytta? Då kan det vara skönt att anlita en flyttfirma. Med riktiga proffs flyter flytten mycket smidigare.

Har du lyxen att vara bosatt på den underbara ön Gotland? Grattis! Då kan du verkligen njuta av allt som denna underbara plats på jorden har att erbjuda. Myllret på somrarna och lugnet på vintern. Kulturliv och idrottsaktiviteter. Stadspuls och pittoreska gårdar på landet. Och för att inte tala om naturen. Kanske är det den säregna naturen som får dig att stanna på denna vackra ö? Även om du trivs som fisken i vattnet kanske du måste flytta? Låt oss hoppas att det då bara gäller en flytt inom öns gränser. Kanske ska du flytta från Visby ut på landet? Eller från Sudret i söder till Fårö i norr? Oavsett vilket är det då bra att ha en flyttfirma.

Hur kan en flyttfirma hjälpa?

Att anlita en flyttfirma har flera fördelar. Förutom det självklara med att de hjälper till att bära möbler och kartonger finns faktiskt fler. Du slipper be vänner och bekanta om hjälp. Du slipper ordna med transportmedel. Du kan fokusera på pappersarbetet som alltid kommer med en flytt, samt att bo in dig i nya hemmet. En flyttfirma på Gotland hittar du snabbt och enkelt med en sökning på Google. När du väl bokat en, går flytten snabbt och smidigt. Snabbare än du kan ana, kan du fortsätta att njuta av din fantastiska ö, fast i ett nytt väderstreck.

Anlita flyttfirma - tänk på detta

10 Feb 2022

Att flytta innebär en nystart i livet och en möjlighet att påbörja ett nytt kapitel. Allt som oftast sker därför en flytt med positiva känslor inombords. Man kanske ska flytta till en ny stad för att studera, man kanske ska flytta ihop med den man älskar eller också ska man kanske flytta till en större bostad. Oavsett vilket: man är positiv.

Men, det handlar också om någonting jobbigt. Själva flytten kräver både en fysisk uppoffring, förberedelse och god planering samt även lite mental påfrestning. Det handlar om mer än att bara bära: man ska packa, organisera, hyra flyttbil, transportera och få ihop ett gäng kompisar som kan hjälpa en att bära. Till detta kommer även det faktum att man ska säga upp abonnemang, flytta försäkringar samt flyttanmäla och adressändra.

Och: slutligen så ska man även flyttstäda. Vilket av många anses vara det absolut jobbigaste med en en flytt. Summa summarum och baserat på allt detta: det är jobbigt att flytta och det är svårt att bibehålla de positiva känslor som man har inför flytten.

Så hittar du rätt flyttfirma

Det är också därför det rekommenderas att man tar professionell hjälp och där man istället för att göra allt på egen hand väljer en flyttfirma. Anlitar du en flyttfirma i Härnösand så får du en större chans att hålla humöret uppe och fullt ut fokusera på att komma på plats i den nya bostaden. Idag så finns det dessutom ett ekonomiskt värde i att välja en flyttfirma. Sedan några år tillbaka kan du välja professionell hjälp med flytten och använda ditt Rut-avdrag för detta.

Här finns emellertid saker att tänka på. Antalet flyttfirmor har ökat - på samma sätt som städföretag gjorde - och tyvärr så håller inte alla den kvalitet man kan önska, och har rätt att kräva. Vi tänkte ge några tips kring hur man ska tänka och hur man ska agera för att hitta en kompetent flyttfirma. Tips som ser ut som följer:

  • Trafiktillstånd och F-skatt. För att få kalla sig för flyttfirma så krävs det att man har ett trafiktillstånd. Det är det första du ska kolla upp. Vill du använda rut-avdraget så måste företaget vara registrerat för F-skatt. Det är en annan viktig fråga.
  • Försäkringar. Din hemförsäkring täcker inte en professionell flytt. Om du flyttar på egen hand har du skydd - men väljer du en flyttfirma i Härnösand så måste denna ha försäkringar som täcker eventuella skador eller stölder av ditt bohag.
  • Erfarenhet och personal. Hur länge har man varit verksamma som flyttfirma och hur ser personalomsättningen ut? Ju längre ett företag funnits och ju mindre personalomsättning man har - desto bättre är det. Kolla upp detta innan.
  • Extratjänster. Kan företaget hjälpa dig att packa? Kan man erbjuda magasinering? Kan du även inkludera flyttstädning? Idag så är flyttföretag mer flexibla och erbjuder mer än bara renodlad flytthjälp. Se över dina möjligheter inom detta!

Lastväxlarflak - bygg upp magasinering

8 Jul 2021

Flyttföretag i större städer möter en helt annan konkurrens än förr. I Stockholm, Göteborg, Malmö och i viss mån Uppsala så ser man en extrem bostadsmarknad där dels priserna stiger och där det dels finns ett klart underskott av bostäder att hyra. Detta skapar många dagliga flyttar och det gör att flyttföretag har många potentiella kunder. Hur fångar man upp dessa?

Att man numera också kan använda rut-avdraget i samband med en flytt gör även det att det finns en större marknad. Varför flytta på egen hand när man, för en billig kostnad, kan anlita en flyttfirma? Detta skapar konkurrens och det gör att flyttföretag i större städer måste tänka utanför boxen för att dra till sig kunderna. Det handlar inte om pris - det handlar om extratjänster. Magasinering är ett bra exempel på detta.

Det finns företag idag som ligger i framkant i detta. Inte nog med att man erbjuder magasinering, man erbjuder även hämtning av bohaget. Något som sker genom specialtillverkade containrar där kunderna själva kan packa in sina tillhörigheter i lugn och ro. Flyttföretag har sedan bara att hämta dessa containrar, köra bort dem och placera dem i det utrymme där magasinering sker. Något som möjliggörs genom att man A) skräddarsyr containrar och B) skräddarsyr lastväxlarflak som kan transportera alla containrar.

Nyckeln är det senare. Genom skräddarsydda lastväxlarflak - utifrån containrarna - kan flyttföretagen snabbt och effektivt sköta all transport. Kunderna slipper uppehåll i flytten och flyttföretagen kan å sin sida åta sig fler uppdrag. Lastväxlarflak av standardmått skulle inte alls kunna ge samma fördelar.

Varför magasinering vid flyttar?

Bortser man från lastväxlarflak och speciella containrar så kan man ställa sig frågan om varför magasinering är en nödvändig tjänst att erbjuda. Finns det verkligen ett sådant stort behov? Ja, det gör det. Många flyttar kan ske från en större till en mindre bostad och skapa ett plötsligt överskott av möbler. Genom magasinering kan man ha kvar kakan, men ändå äta den.

Ett annat tillfälle som kan kräva magasinering handlar om när två personer flyttar ihop. Två bohag ska bli ett och det gör att många möbler och personliga saker inte får plats. Vill man fortfarande ha kvar dem - ja, då är magasinering utmärkt. Som ett tredje exempel kan nämnas att exempelvis en flytt utomlands kan kombineras med magasinering. Under tiden man är borta så finns allt bohag i tryggt förvar på hemmaplan. Det gör, helt enkelt, skillnad.

Magasinering är stort, det kommer att bli större och genom lastväxlarflak och speciella containrar så kan flyttföretag med framåtanda nå nya kunder.

Flytt på gamla Söder

21 May 2021

Äntligen har du hittat den där perfekta lägenheten som du drömt om. Men när flyttdagen närmar sig inser du att du inte har möjlighet att ta ledigt och att alla vänner verkar upptagna.

Södermalm är ett område i Stockholm som är känt för sina mysiga kvarter och gedigna kultur. Därför är det inte alls konstigt att det är många som vill hitta en lägenhet att hyra just där. Men hur gör du ifall du hittat drömbostaden men inte har en aning om hur du ska kunna förflytta ditt bohag dit? Självklart finns det ingen hiss och lägenheten är högst upp. Dessutom har du ont i ryggen, och inte en vän i sikte som vill hjälpa till. Då är det bara att lyfta på luren för att anlita en flyttfirma på Södermalm som kan komma till din hjälp.

Nedervåning eller hiss uppskattas

Om du hade burit tunga kartonger och möbler varje dag i varje vecka så hade du troligen kommit på sätt att göra det så enkelt som möjligt för dig. Och det är precis vad flyttfirmorna har gjort. När du kånkar bohag så har flyttfirmorna alla möjliga hjälpmedel för att underlätta flytten och spara på personalens kroppar. En förutsättning för att både personalen och bohaget ska hålla sig hela och i bra skick. Men trots att det är så kan du alltid få höra en lättnadens suck när du bokar en flytt och berättar att du bor på nedersta våningen istället för högst uppe bland molnen.

En flyttfirma vid din sida

18 Mar 2021

Att flytta kan vara en plåga tycker vissa medan andra älskar det. Om du är en av dem som anser att flytta är en plåga så kan du anlita hjälp. Med en flyttfirma vid din sida känns det lättare.

Dagen för flytt närmar sig och magen knyter sig när du ser ut över ditt bombnedslag som har utvecklas i din lägenhet. Med flyttlådor överallt och rensning på gång så kan flytten lätt bli ett enormt stresspåslag. Om du känner att du inte fixar att flytta på egen hand så kan du anlita hjälp från en flyttfirma och du kan äntligen andas ut.

En flyttfirma kan hjälpa dig med exakt det du behöver. Det kan vara att enbart transportera lådor och möbler eller så kan du få hjälp med hela flytten. Och då får du hjälp med att packa ned dina saker i lådor, bärhjälp och transport för att sedan få allt uppackat i nya hemmet. Det är också möjligt att få hjälp med den jobbiga flyttstädningen som du kanske haft mardrömmar om.

Tips inför en flytt

En flytt kan gå smidigare om du är väl förberedd och en sak du kan göra är att långt innan sätta igång att rensa ut saker du inte behöver. Som till exempel kläder du aldrig använder - skänk dem istället till välgörande ändamål. Om du har möbler du vill skänka så finns organisationer som hämtar upp grejer så du slipper tänka på det. Framförallt så är det viktigt att vara ute i god tid och planera din flytt väl. Mer om flyttstädning hittar du här: flyttstädningikarlstad.se

För mycket möbler vid flytten

3 Feb 2021

När man inte får plats med allt i sin nya bostad, kanske rentav tillfälliga bostad, är det skönt att kunna hyra ett magasin. Man slipper sälja sina prylar och får tid att fundera lite mer.

Överallt i landet har man den möjligheten, så det finns till exempel goda möjligheter till magasinering på Lidingö, om man är ute efter det. Då kan man också möblera upp snyggt i den nya bostaden, och sedan kan man hämta kartonger efter hand som man vill sortera upp innehållet. Det är trevligt att kunna göra det ombonat i sitt nya hem. Flyttfirman kan ha magasinering som en extra tjänst, så fråga dem först.

Antika saker vill man spara

Om flytten har kommit hastigt på, kanske man inte har hunnit fundera på om man vill sälja den antika byrån eller om någon släkting ska överta den. Kanske vill någon ha dina saker men har inte hunnit hämta dem ännu. Om du hyr en plats i ett magasin är möblerna förvarade i låsta och uppvärmda utrymmen, och det är försäkrat och tryggt.

Många som bor i en liten lägenhet kanske ärver ett helt bohag, och även i det sammanhanget kan man hyra ett magasin, så att man inte behöver förhasta sig med några beslut. Samtidigt slipper man ha en mängd kartonger stående hemma, utan kan ha det fint och nätt möblerat. Dessutom, om man flyttar tillfälligt, för att under en tid jobba någon annanstans, har man sina saker kvar. Magasinering på Lidingö kanske låter som en bra idé?

Såhär underlättar du flytten

4 Jan 2021

Om det snart är dags för flytt så finns det flera saker du kan göra för att underlätta flytten. Du kan i förväg göra en rensning av dina saker och att ta hjälp av en flyttfirma är en bra idé.

Att flytta kan vara en riktigt kraftsamling eftersom det är så mycket som ska göras och bäras på, och det kan ta en himla massa tid. För att göra det lite lättare för dig så är det bra om du är noggrant förberedd. En sak som gör flytten så mycket lättare är om du rensar bort sådant du inte vill behålla. Då slipper du bära och flytta på onödiga saker som du ändå inte vill ha.

Du kan i förväg starta en utrensning så att det är klart när flytten närmar sig. Det bästa är att återanvända de saker du inte vill ha, så lämna gärna in dem till en second hand-affär. Det finns också välgörenhetsorganisationer som gärna kommer och hämtar upp de saker du inte vill ha.

Anlita hjälp

Om du vill anlita flytthjälp så är det en utmärkt idé för en flyttfirma kan sköta hela flytten åt dig om du vill. Eller om du bara vill ha hjälp med att bära saker och transportera dem så underlättar det med en flyttfirma. Behöver du flyttfirma i Göteborg så har du flera aktörer att vända dig till där. De flesta flyttfirmor erbjuder också flyttstädning och det är en sak som är mycket skönt att slippa. För dig som behöver lite extra hjälp rekommenderas att anlita en flyttfirma.

Underlätta flytten

19 Dec 2020

En flytt kan se ut på många olika sätt. Det kan vara en ofrivillig flytt som känns ledsam eller så är det en som du ser fram emot. Oavsett vilket så kommer här tips på hur du underlättar flytten.

Alla människor flyttar oftast flera gånger under sin livstid och alla flyttar brukar se olika ut. Ibland flyttar man på grund av ett giftermål gått i kras eller att man blivit dumpad av sin partner. Det kan också vara en upplyftande flytt som man ser mycket fram emot, kanske man fått ett nytt jobb som kräver flytt eller så ska man flytta ihop med sin kärlek.

Då alla flyttar ser olika ut så behöver man hjälp med olika saker vid en flytt. Om man inte klarar av sin flytt själv så kan man anlita en flyttfirma som kan hjälpa en med det man behöver. Det kan vara att transportera flyttlasset och hjälp med att bära allt.

Tips till dig som ska flytta

En sak som är bra att börja med är att gå igenom alla saker för att se vad som behöver rensas ut, eftersom du inte vill släpa med dig sådant som du inte vill ha till nya bostaden. Och du vill komma till ditt nya hem med enbart de saker du verkligen tycker om.

Är det så att du har mycket saker i bra skick så kan du skänka dem till en välgörenhetsorganisation som sedan säljer dessa som second hand. Ibland kan dessa organisationer komma hem till dig för att hämta upp sakerna. Läs mer om flyttfirma på denna webbsida: https://www.flyttfirmavasastan.se/

← Äldre inlägg