Blogg

RSS

Hyllställ gör lagret både smart och säkert

29 Apr 2024

Hyllställ optimerar lagret för effektivitet och säkerhet, med olika storlekar och tillbehör för alla behov. Investera i kvalitet och säkerhet. Få mer info här.

Hyllställ är inte bara en nödvändig del av varje lagerlokals inredning – de är grunden för en effektiv och säker arbetsmiljö. Med rätt system på plats kan du maximera utrymmet och se till att varje kvadratmeter räknas. Det kluriga är att hitta en balans mellan att utnyttja höjden optimalt och samtidigt hålla allt lättillgängligt. Dessutom är säkerheten en aspekt man inte kan slarva med.

En värld av möjligheter med ett brett utbud av hyllställ

Hyllställ finns i många olika former och storlekar, alla med sina egenskaper och fördelar. Från de enkla lösningarna som passar perfekt i ett garage eller en källare till mer avancerade system utformade för specifika ändamål inom industri- och tillverkningssektorn.

När du ska välja rätt hyllställ är det viktigt att tänka på vad du behöver förvara och vilken belastning hyllorna ska tåla. Har du tyngre saker? Då behövs starkare hyllor, kanske till och med med förstärkningar. Ska du förvara långa objekt? Då kan det vara läge att kika på hyllställ med justerbara sektioner. Och glöm inte bort tillbehören! Det finns massor av smarta insatser och avdelare som kan hjälpa dig att hålla ordning på även de minsta grejerna. Det bästa med ett brett utbud av hyllställ är att du alltid hittar något som passar just ditt behov.

Anlita en professionell flyttfirma i Stockholm

18 Mar 2024

Flytta är något som ofta är stressigt och kan ta mycket kraft och energi. Därför är det värt att lämna själva flytten till en flyttfirma i Stockholm.

Att flytta är svårt. Det är något som tar mycket kraft och som även kan vara väldigt stressigt. Du måste inte bara packa ihop allt som du äger, utan du måste också sedan transportera allt detta till din nya bostad. Det är tungt och tar mycket tid. Därför är det värt att anlita en professionell flyttfirma i Stockholm för att göra jobbet åt dig. Då slipper du bära allt själv och att ringa vänner för att få hjälp.

När du ska anlita rätt flytthjälp i Stockholm finns det en del saker att tänka på. För det första måste firman ha bra omdömen från tidigare kunder. Tyvärr finns det firmor som inte är seriösa. Priset spelar också en roll och du kan be om en offert och sedan jämföra detta med andra firmor.

Fördelar med att anlita flyttfirma i Stockholm

Det finns många fördelar med att anlita en flyttfirma i Stockholm. För det första slipper du alla tunga lyft själv. Sängar, soffor och kylskåp väger mycket och det är lätt hänt att du skadar dig. Genom att anlita en flyttfirma slipper du detta och du kan istället fokusera din tid på annat. Som att packa upp och placera ut alla dina saker i ditt nya hem.

En annan fördel med att anlita en flyttfirma är att du har en garanti ifall något skulle gå sönder. Det kan lätt hända att något går sönder under en flytt, och flyttar du själv så får du ersätta det själv. En flyttfirma är professionell och vet hur de bäst tar hand om dina ägodelar, och skulle något mot förmodan gå fel finns det en garanti.

Tredjepartslogistik – transport och lagerhantering

16 Mar 2024

Internationell handel med färdiga produkter och råvaror har förekommit sedan urminnes tider. Idag underlättas denna verksamhet genom tredjepartslogistik.

Med viss rätt kan vi fråga oss om tredjepartslogistik är ett nytt fenomen. Handlade man inte med sill, salt, skinn och annat för tusen år sedan? Och visst måste väl de produkterna transporteras över haven och lagerhållas? Visst var det så, men idag har den internationella handeln kommit att omfatta många fler produkter och avstånden för att transportera produkterna har blivit allt längre.

Idag kan vi enkelt beställa produkter via internet och snabbt få leverans till oss som privatkunder. Om paketen inte går in i brevlådan får vi hämta dem hos ett ombud på en bensinhandel eller en närbutik. Men varorna kan mycket väl vara tillverkade i Fjärran Östern och transporterade med ett containerfartyg. Vi inser att någon måste ta emot containern, lossa varorna och skicka dem vidare till slutkund.

Tredjepartslogistik och effektiv varuhantering

En tillverkare i Fjärran Östern vill inte gärna administrera egen lagerhantering långt utanför sitt eget land. Betalning vill man kanske ha via förskottsbetalning, letter of credit eller rembours men transport, lager och distribution till slutkund får någon annan sköta. Det är i det läget tredjepartslogistik träder in på banan. Och när vi kör på våra större vägar ser vi hur lagerbyggnader med tredjepartslogistik växer upp som svampar ur jorden.

Logistik som begrepp har funnits länge och utvecklades ursprungligen inom det militära området. Kanoner förflyttades och truppernas mannar skulle ha mat varje dag. Utvecklingen av datorer och tillhörande beräkningsmodeller har gjort logistik till en vetenskap. Producerade varor ska transporteras till så låga kostnader som möjligt men de ska komma fram i tid till kunden. Tillverkare och återförsäljare ska inte ligga på onödigt stora lager och binda kapital. Tredjepartslogistik leder till att varuflödet kan optimeras ekonomiskt.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: ntglogistics.se

Hitta din drömvindsvåning i Stockholm: En himmelsk upplevelse

10 Feb 2024

Att äga en egen vindsvåning i Stockholm är en dröm för många. Känslan av att bo under takåsen och ha en närmast symbiotisk relation till himlen är något som lockar både lokalbor och inflyttare. Vindsvåningar har en särskild charm som är svår att motstå och kan erbjuda en unik livsstil i den pulserande huvudstaden.

Att ha en vindsvåning i den vackra staden Stockholm är som att äga en bit av himlen. Denna speciella typ av bostad har en lockelse som är svår att förklara med ord. För vissa människor är det som att vinna högsta vinsten på lotteriet – att få bo högst upp i en vacker byggnad med enastående utsikt över staden.

En hög höjd med enastående utsikt

För många är höjden och närheten till taket det som gör en vindsvåning så speciell. Det är som att sväva över staden och kunna följa stadens pulsslag på avstånd. När solen går upp på morgonen och du öppnar fönstret, blir du mött av en magisk vy som följer dig genom hela dagen. Innertaken som följer takets lutning ger en känsla av rymd och lyx samtidigt.

En av de mest attraktiva aspekterna med att äga en vindsvåning är avsaknaden av grannar ovanför. Du har stadens ljud och livet utanför dörren precis när du önskar det, men samtidigt kan du njuta av tystnadens frid när du är inomhus. Det finns få saker som slår känslan av att ha valmöjligheten att välja mellan stadens pulserande liv och en fridfull oas högt över marken.

Hitta din ultimata vindsvåning i Stockholm

Om du är på jakt efter den perfekta vindsvåningen i Stockholm finns det några viktiga faktorer att överväga. För det första är läget avgörande. Vill du bo nära stadens puls eller föredrar du ett mer avskilt område? Stockholm har ett brett utbud av områden att välja mellan, var och en med sin egen unika charm.

När du har hittat rätt område är det dags att fokusera på själva vindsvåningen. Hur mycket utrymme behöver du? Vilka funktioner är viktiga för dig? Många vindsvåningar erbjuder moderna bekvämligheter som lyxiga badrum, generösa kök och rymliga vardagsrum. Det är också viktigt att tänka på ljuset. Ju fler fönster och ju bättre utsikt, desto mer kommer du att kunna njuta av den magiska känslan av att bo högst upp. För mer information se simoncrest.se.

Flyttfirma Malmö - vanliga frågor om flytten

15 Jan 2024

Dags att flytta i Malmö? Det man bör vara medveten om är att en flytt alltid blir ett större projekt än vad man från början har räknat med. Privatpersoner som ska flytta tenderar att underskatta hur pass mycket jobb som krävs - och vilken planering som ligger bakom en lyckad flytt. Minsta miss innebär att man blir försenad, och med detta kommer också stress och irritation.

Vi tänkte här nedan gå igenom lite kring en flyttfirma i Malmö samt ge värdefulla tips i största allmänhet gällande en flytt. Detta gör vi genom att svara på några vanligt förekommande frågor som ser ut som följer:

Hur ska jag dela upp min flytt?

TEnklast är att först börja med det administrativa i form av att göra en flyttanmälan, en adressändring samt att säga upp alla försäkringar och abonnemang. Hyr även en flyttbil i god tid. Nästa steg är att fixa kartonger - räkna med en per kvadratmeter, ungefär - och att packa. Packa i god tid innan flyttdagen och se till att du har allt klart innan dina kompisar anländer för att hjälpa dig. Under själva flytten så ska du se till att utse en person som packar bilen och som samtidigt också vaktar allt ditt bohag. Se även till att du har en giltig hemförsäkring under flyttdagen.

Varför välja en flyttfirma i Malmö?

Att välja en flyttfirma i Malmö gör att du fullt ut kan fokusera på att komma på plats i den nya bostaden. Då det dessutom inte bär några enorma kostnader - idag kan du exempelvis även använda ditt Rut-avdrag för flytthjälp - så finns det egentligen ingen anledning att flytta på egen hand. Väljer du en flyttfirma i Malmö så kan du också välja hjälp hela vägen från start till mål och få en komplett och heltäckande tjänst till ett bra pris. Vad får jag absolut inte missa vid en flytt?

Tänk på att en flyttstädning är obligatorisk att genomföra. Det är ytterligare ett argument till att ta professionell hjälp och att anlita en flyttfirma i Malmö. Flyttar du på egen hand så kommer du att vara trött både mentalt och fysiskt - och det kan gå ut över städningen. Misslyckas du med den så kan du faktiskt tvingas betala ersättning till de som ska flytta in.

Kontorsflytt - hitta rätt företag

12 Jan 2024

Att byta lokaler är ofta en naturlig konsekvens av hur resultatet för ett företag ser ut. I Stockholm kan detta bli väldigt tydligt. Om ett företag har medvind så behöver man anställa och med detta kommer också krav på att genomföra en kontorsflytt för att kunna husera den större personalstyrkan.

Om ett företag däremot har motvind så sker det motsatta: folk sägs upp och en kontorsflytt sker från större till mindre lokaler.

I vår huvudstad kan man även se att många flyttar för företag sker som en följd av att man vill hamna på mer attraktiva adresser. Att ha företaget innanför tullarna signalerar rätt saker till kunder, affärspartners och potentiella investerare.

Svårigheter med en kontorsflytt

Bryter man ner allt detta och fokuserar enbart på en kontorsflytt så är det ett väldigt intressant område som kräver specialistkunskaper på en helt annan nivå än vad en vanlig flytt för. Ska ditt företag genomföra en flytt så måste valet av flyttfirma vara betydligt mer genomtänkt än vad fallet är om det handlar om en vanlig flytt för en privatperson. Några faktorer kan förklara detta:

  • Ömtåliga saker. På ett kontor finns en massa känslig apparatur i form av datorer, skärmar, kopiatorer och annat. Minsta miss kan medföra skador - och höga kostnader. Den flyttfirma man väljer för en kontorsflytt måste vara vana vid att hantera detta - och samtidigt också kunna erbjuda hjälp med att koppla ur- och koppla in allting också.
  • Tidspress. Nyckeln till en lyckad kontorsflytt ligger i att man som anställd ska kunna sätta igång med arbetet direkt - men i nya lokaler. Man ska komma till ett dukat bord. Vikten av erfarenhet och kunskap ska inte underskattas: klarar flyttfirman av att flytta alla saker inom det överenskomna tiden? Minsta miss kommer att påverka både arbete och resultat negativt.

Välj rätt flyttfirma

Det finns således all anledning att göra ett genomtänkt val av flyttfirma för en kontorsflytt. Vårt råd är att man ser till att det A) finns erfarenhet B) finns en massa goda referenser att ringa och C) att företaget arbetar under försäkring och att de kan lämna garantier på det utförda jobbet. Målet är att ni ska kunna arbeta direkt under måndagsmorgonen och njuta av en ny arbetsmiljö - ni ska inte börja stressa och tvingas packa upp en massa utrustning och material.

Hjälpande hand: Tömning och städning av dödsbo i Stockholm

28 Nov 2023

När man står inför det känsloladdade ansvaret att ta hand om ett dödsbo, är det viktigt att ha rätt resurser och vägledning för att underlätta processen. Vi delar här några användbara insikter och tips för att göra tömning och städning av ett dödsbo i Stockholm så smidigt som möjligt.

Att skapa en tydlig plan är avgörande när du står inför uppgiften att tömma ett dödsbo i Stockholm. Börja med att göra en inventering av föremål och identifiera vad som ska behållas, skänkas, säljas eller kastas. Detta steg underlättar inte bara själva processen utan minskar också stressen för de inblandade.

Samarbeta med erfarna tjänsteleverantörer

För att göra hela processen ännu smidigare är det klokt att överväga att samarbeta med professionella tjänsteleverantörer som specialiserat sig på tömning och städning av dödsbo i Stockholm. Dessa experter kan inte bara erbjuda nödvändig expertis utan också underlätta bördan genom att ta hand om praktiska detaljer.

I en situation som denna är det viktigt att hålla i minnet att varje föremål kan vara laddat med emotionella minnen. Var noga med att behandla varje steg med respekt och känslighet. Det kan vara till hjälp att involvera alla inblandade parter och skapa en öppen kommunikation för att undvika missförstånd och underlätta beslutsprocessen.

Organisera auktion eller försäljning

För de föremål som inte behöver behållas kan du överväga att organisera en auktion eller försäljning. Detta inte bara ger en möjlighet att ge nytt liv åt ägodelar utan kan också generera medel som kan användas för att täcka kostnader eller doneras till välgörenhet.

Att ta hand om ett dödsbo kan vara en känslosam och utmanande uppgift, men med rätt planering och resurser kan processen underlättas avsevärt. Kom ihåg att ta det i din egen takt och att söka stöd när det behövs. Vi hoppas att dessa tips har varit till hjälp och önskar dig allt stöd du behöver under denna period.

Takläggare räddar hus i Stockholm

17 Jul 2023

Att ha ett bra tak är som att ha en mössa som skydd mot väder och vind. Därför är det ett mycket viktigt arbete som utförs av en takläggare i Stockholm.

Som takläggare ser man till att taket på ett hus är tätt och att det kommer tåla väder och vind under lång tid framöver. Men det är inte alltid så lätt att få ett tak funktionellt. Därför är det ett yrke som kräver utbildning och erfarenhet.

Ett tak måste vara så pass tätt att det inte kommer in någon fukt från regn eller snö. Men samtidigt måste det finnas en viss ventilation så att det inte blir kondens från insidan, vilket också kan skapa fuktskador. Det är där som rollen som takläggare blir viktig och mycket värdefull för den som är fastighetsägare idag.

En takläggare med bred kunskap

Är det dags att anlita takläggare i Stockholm? Då ska du kanske bygga ett nytt hus? Eller har du ett hus som behöver få ett nytt tak? Kanske är det delar av en takbeklädnad som trillat av när det blåste sist?

En takläggare kan få rycka ut på en mängd olika uppdrag och det är därför som det också är ett mycket varierande och intressant arbete. Men du kan också välja vilka typer av takbeklädnader som du vill arbeta med, när du börjar arbeta som takläggare. Vill du specialisera dig enbart på en takbeklädnad eller vill du, precis som de flesta andra, ha en bredare kunskap?

Catering istället för flyttfirma?

14 Jul 2023

Ska du flytta och har engagerat släkt och vänner som ska hjälpa dig att bära? Det medför också vissa förpliktelser och en flyttpizza brukar anses som helig i sammanhanget. Har man ställt upp och burit tunga möbler, kartonger och övrigt bohag så förtjänar man också en pizza och gärna en kall öl att skölja ner denna med. Eller?

Pizza må vara gott och den må höra flytten till, men tiderna förändras också. Vi skulle därför vilja slå ett slag för en annan lösning och detta i form av catering i Göteborg.

Vad sägs om att servera någonting riktigt fräscht, gott och nyttigt snarare än en flottig pizza? Vad sägs om att sitta ned tillsammans och avnjuta en vällagad buffé där alla får äta lite av varje och hur mycket man vill? Vad tror du om att bjuda de som hjälpt dig att bära på någonting minnesvärt och på mat de kanske aldrig smakat? Med catering i Göteborg är allt detta möjligt.

Stora fördelar med catering

Det bästa av allt? Du slipper hålla på att rodda med att hämta maten och du slipper också packa upp alla tallrikar och bestick som behövs. Dels så kan företaget inom catering ordna med utkörning och ha den redo när ni är klara med flytten och fått in alla kartonger och allt bohag i den nya bostaden. Dels så kan de - om ni vill - också komma med både tallrikar och bestick. Eller ge er en meny bestående av plockmat.

En annan stor fördel med catering i Göteborg är att du kan be dina gäster komponera en egen meny. De kan förvisso också välja vilken pizza de vill ha, men det är inte riktigt samma sak som att välja mellan olika skandinaviska smaker, mellan kött, fisk och fågel eller exempelvis låta smaklökarna njuta av mat från andra kulturer där exempelvis mellanöstern kan stå i fokus.

Det blir en rolig del av flytten. Ni beställer mat, du dukar fram en större buffé av alla urval och sedan äter ni tillsammans och provsmakar från alla olika beställningar. Det är ett sätt att njuta av både mat, sällskap och över den prestation som ni nyss genomfört tillsammans i och med flytten. Säg ett bättre sätt att påbörja det nya kapitlet i livet på?

Mäklare i Strängnäs som är med dig hela vägen

2 Jul 2023

Det är mycket som måste fixas inför en bostadsförsäljning i Strängnäs. Anlita därför en mäklare som erbjuder en helhetslösning. Här är några tips och råd.

Ska man sälja en bostadsrätt eller villa är det viktigt att man visar upp bostaden från dess bästa sida. Givetvis ska bostaden vara välstädad och dofta rent, men ganska ofta kan man även behöva rensa och plocka bort vissa möbler och saker som är alltför personliga. Då blir det enklare för spekulanterna att kunna föreställa sig att flytta in.

Ibland kan det vara svårt att själv avgöra vad som behöver göras. Då kan det vara skönt att ha hjälp av en engagerad och skicklig mäklare som erbjuder en helhetslösning. Det innebär att mäklaren talar om vad som behöver göras samt att man får hjälp med både styling och fotografering av bostaden.

Mäklare som även kan ordna med bolån

Det finns gott om fastighetsmäklare i Strängnäs men tyvärr är det inte alla som är lika bra. Därför ska man alltid träffa flera olika mäklare och höra vad de erbjuder innan man bestämmer sig. Detta gör man enklast genom att be om en kostnadsfri värdering av bostaden.

Planerar man att placera vinsten vid försäljningen i en ny, större bostad kan det vara smart att välja en mäklare som även kan hjälpa till med lånelöfte och bolån. Viktigt är givetvis även hur mycket mäklarens olika tjänster kostar. Vissa mäklare begär ett fast pris medan andra vill ha en viss procent av försäljningspriset.

Låt en mäklare i Sollentuna värdera ditt hem

27 Jun 2023

För att få bäst svar på vad ditt hem kan vara värt bör du anlita en mäklare i Sollentuna. Det är just mäklarna som är experter på den typen av uppskattningar.

De flesta anlitar en mäklare när de ska sälja sin bostad. Det kan dock vara värt att komma ihåg att alla som tar kontakt med en mäklare inte har planer på att flytta. Åtminstone inte här och nu, men kanske senare. Kanske vill de bara veta vad de skulle kunna få för sitt hus eller sin lägenhet.

Att stämma av läget på bostadsmarknaden är ingenting konstigt, men det kan vara svårt att göra på egen hand. Ingen har lika bra koll på hur priserna rör sig och vad olika fastigheter kan vara värda än just mäklare. Det blir därför naturligt att vända sig till dem.

Vad din mäklare bedömer kan bli avgörande

Att värdera hus i Sollentuna och andra svenska städer är därmed en central uppgift för mäklare. Vad värderingen landar på kan förstås vara avgörande för den som eventuellt vill sälja i framtiden. Till exempel kan man bli positivt överraskad och känna att man vill få ut bostaden på marknaden så snabbt som möjligt för att ta tillvara på chansen.

Om värderingen däremot är lägre än vad du kanske förväntade dig finns det kanske dock skäl att vänta med att sälja för att avvakta utvecklingen på marknaden. Hursomhelst är det väldigt skönt att veta på ett ungefär vad ens hem skulle kunna vara värt.

Flyttfirma i Stockholm – för dig som har många ägodelar men inte lika mycket tid

25 Jun 2023

En flyttfirma hjälper till med hela flytten från Stockholm. Det kan vara praktiskt för den som inte har tid men däremot har väldigt mycket grejer att packa.

Så spännande det är att påbörja ett nytt kapitel i livet! Kanske lite väl spännande ibland. I alla fall om man tryckt in den där flytten i kalendern utan att riktigt tänka på hur mycket tid som faktiskt går åt till att genomföra en flytt. Det handlar ju om betydligt mer arbete än vad som ryms på själva flyttdagen.

Allt man äger ska paketeras och sorteras, till exempel. Ned till minsta lilla silversked och hårinpackning. Med tanke på det konsumtionssamhälle vi lever i har de flesta människor en enorm mängd ägodelar i sina hem, och att packa ned allt i kartonger kan ta oanade mängder tid. Och tid, det är något de flesta upplever sig ha alldeles för lite av.

Flyttfirma packar säkert för transport

Om man är smart anlitar man en flyttfirma till flytten. En firma som TBA transporter kan hjälpa till med betydligt mer än att bara bära möbler. Om man vill kan man lämna över hela flytten till en flyttfirma – inklusive den där nedpackningen av alla saker som tar så otroligt mycket tid.

När man låter en professionell firma sköta paketeringen av bohaget kan man dessutom känna sig säker på att alla saker packas på ett sätt som gör transporten helt säker. Många firmor erbjuder även garantier för att allt som ska transporteras kommer komma fram utan skador – i alla fall så länge som det är flyttfirman själva som utför packningen.

Tunghantering - frågor och svar

23 May 2023

Står du handfallen inför det faktum att du äger ett piano som ska inkluderas i den flytt du planerar att göra? Behöver ert företag ha hjälp med att flytta en större maskin från ett kontor till ett annat - eller har en verkstad investerat i en större maskin som ska sättas på plats och i drift? Den gemensamma nämnaren mellan alla dessa exempel handlar om tunghantering och tunga lyft.

Det finns, helt enkelt, en massa olika lägen och situationer där mänsklig styrka inte räcker till och där man istället måste ta professionell hjälp i samband med att större föremål ska flyttas och transporteras. Tunghantering blir, genom detta, också en både välkommen och välanvänd tjänst. Här nedan tänkte vi svara på några vanligt förekommande frågor om just tunghantering och förhoppningsvis, genom detta, ge dig lite mer kunskap om ämnet.

Måste ett företag vara specialiserat på tunghantering?

Det beror givetvis på vad som ska lyftas. Men, generellt: det är alltid viktigt att man säkerställer kvalitet innan man anlitar ett företag. Utbildningen inom tunghantering är viktig och att företaget kan visa upp exempelvis att man genomfört Säkra Lyft som utbildning är nästan ett måste. Det handlar trots allt dels om att du vill ha de som lyftas och transporteras i ett och samma stycke - och dels också om att du inte vill se några olyckor. Tunghantering innebär alltid stora risker.

Hur arbetar ett företag med tunghantering?

Planering är alltid avgörande för jobbet. Varje uppdrag blir unikt sett till vad som ska lyftas och transporteras - och sett till andra faktorer som lokalens utformning samt väder och vind (om ett lyft ska ske exempelvis via en huskropp). Ett seriöst företag inom tunghantering gör alltid en gedigen riskanalys innan man påbörjar ett jobb. Vad kan gå fel - och hur undviker vi detta?

Vilka maskiner används?

Det finns olika typer av liftar och mobila kranar som kan användas vid tunghantering. Handlar det om ett lyft av exempelvis ett piano så kan det också fungera med vanliga bärselar och - givetvis - starka och samspelta anställda hos företaget. Som sagt: tyngden och övriga förutsättningar avgör hur lyftet ser ut och vilka maskiner som används.

För mer information kring tunghantering och tunga lyft, gå till denna sida: tunggruppen.se

Tunghantering - frågor och svar

14 Apr 2023

Tunghantering, tunga lyft och tungtransporter är områden som kräver speciella kunskaper och där utbildning, erfarenhet, kunskap och rätt maskiner - vid varje givet uppdrag - är ett måste. Då det handlar om tunghantering så blir säkerhetsfrågan viktigare än någonting annat.

Ska du som privatperson genomföra en kassaskåpsflytt så är detta ett projekt som du definitivt bör ta hjälp med - och samma sak om det skulle handla om exempelvis en flytt av ett piano. Du kan inte begära att dina vänner ska hjälpa dig med en kassaskåpsflytt och du kan heller inte förvänta dig att en vanlig flyttfirma har den kompetens som krävs - du kommer att aktivt behöva söka efter ett företag inriktat på tunghantering.

Här nedan ska vi ge lite mer information kring detta ämne och vi gör det genom att svara på några vanligt förekommande frågor - enligt följande:

När kan jag som privatperson använda tjänsten tunghantering?

I samband med att du ska flytta någonting tungt - nämnda kassaskåp och piano är två exempel. Vidare kan man se att exempelvis ett spabad, en värmepump eller exempelvis en friggebod är andra exempel på när professionell tunghantering kan riktas mot privatpersoner.

Hur vet jag att företaget är bra?

Du ska alltid se till att det finns en gedigen utbildning i grunden och där samtliga anställda kan visa upp att de exempelvis genomfört Safe Construction. I övrigt så bör du se över att det finns exempelvis kranbilar samt att företaget har erfarenhet av tunga lyft - det senare kan du göra genom att kontakta referenser.

Vad ska jag tänka på i övrigt?

Att det finns försäkringar hos företaget är extremt viktigt. Även om det handlar om en skicklig och kunnig firma inom tunghantering så kan olyckor ske. Du ska även - om det handlar om någonting väldigt värdefullt - kunna lösa exempelvis en tilläggsförsäkring som motsvarar värdet på föremålet som ska lyftas och transporteras.

Flytta lätt och enkelt med flyttfirma i Stockholm

23 Mar 2023

Är det roligt att flytta eller är det ett elände? Dåligt med ork och tid gör att andra alternativet ligger nära till hands. Använd flyttfirma i Stockholm.

Säga vad man vill om att byta bostad. Det är i varje fall inget för ostarka och/eller stressade. Det ginge kanske an om man inte samlat på sig så mycket skräp? När man börjar packa och ser sig omkring har man ofta ingen aning om varför man sparat så på allt? Gummisnoddar och plastleksaker från snabbmatsrestauranger – verkligen?

Nå, en flytt är ett gyllene tillfälle att göra sig av med onödigheter. Det gäller bara att sätta fart ungefär tre veckor innan man tror att man måste sätta fart. Sortera dina tillhörigheter kan bara du och eventuella andra som flyttar med dig. Du vet att du skulle gräma dig in i evigheten om någon slängde något du vill ha kvar …

Nyttan med en bra flyttfirma

Faktum är dock att när du väl har rotat igenom ditt privata skrot och slängt sjuttiotre procent av det är den delen du måste fixa själv redan klar. Eller om du nu väljer en svårare variant och intalar dig att du sorterar i nya hemmet. Sedan kan man kontakta en flyttfirma i Stockholm och be om en offert.

Tänk vilken känsla av frihet och lättnad som infinner sig när det kommer x antal starka och yrkesvana personer och bär iväg ditt bohag och din inredning och övriga dyrbarheter. Där kan man stå och dirigera bara. Eller så väntar du i nya bostaden och leker chef där. Vilket lyft.

← Äldre inlägg