Blogg

RSS

Hjälpande hand: Tömning och städning av dödsbo i Stockholm

28 Nov 2023

När man står inför det känsloladdade ansvaret att ta hand om ett dödsbo, är det viktigt att ha rätt resurser och vägledning för att underlätta processen. Vi delar här några användbara insikter och tips för att göra tömning och städning av ett dödsbo i Stockholm så smidigt som möjligt.

Att skapa en tydlig plan är avgörande när du står inför uppgiften att tömma ett dödsbo i Stockholm. Börja med att göra en inventering av föremål och identifiera vad som ska behållas, skänkas, säljas eller kastas. Detta steg underlättar inte bara själva processen utan minskar också stressen för de inblandade.

Samarbeta med erfarna tjänsteleverantörer

För att göra hela processen ännu smidigare är det klokt att överväga att samarbeta med professionella tjänsteleverantörer som specialiserat sig på tömning och städning av dödsbo i Stockholm. Dessa experter kan inte bara erbjuda nödvändig expertis utan också underlätta bördan genom att ta hand om praktiska detaljer.

I en situation som denna är det viktigt att hålla i minnet att varje föremål kan vara laddat med emotionella minnen. Var noga med att behandla varje steg med respekt och känslighet. Det kan vara till hjälp att involvera alla inblandade parter och skapa en öppen kommunikation för att undvika missförstånd och underlätta beslutsprocessen.

Organisera auktion eller försäljning

För de föremål som inte behöver behållas kan du överväga att organisera en auktion eller försäljning. Detta inte bara ger en möjlighet att ge nytt liv åt ägodelar utan kan också generera medel som kan användas för att täcka kostnader eller doneras till välgörenhet.

Att ta hand om ett dödsbo kan vara en känslosam och utmanande uppgift, men med rätt planering och resurser kan processen underlättas avsevärt. Kom ihåg att ta det i din egen takt och att söka stöd när det behövs. Vi hoppas att dessa tips har varit till hjälp och önskar dig allt stöd du behöver under denna period.

Takläggare räddar hus i Stockholm

17 Jul 2023

Att ha ett bra tak är som att ha en mössa som skydd mot väder och vind. Därför är det ett mycket viktigt arbete som utförs av en takläggare i Stockholm.

Som takläggare ser man till att taket på ett hus är tätt och att det kommer tåla väder och vind under lång tid framöver. Men det är inte alltid så lätt att få ett tak funktionellt. Därför är det ett yrke som kräver utbildning och erfarenhet.

Ett tak måste vara så pass tätt att det inte kommer in någon fukt från regn eller snö. Men samtidigt måste det finnas en viss ventilation så att det inte blir kondens från insidan, vilket också kan skapa fuktskador. Det är där som rollen som takläggare blir viktig och mycket värdefull för den som är fastighetsägare idag.

En takläggare med bred kunskap

Är det dags att anlita takläggare i Stockholm? Då ska du kanske bygga ett nytt hus? Eller har du ett hus som behöver få ett nytt tak? Kanske är det delar av en takbeklädnad som trillat av när det blåste sist?

En takläggare kan få rycka ut på en mängd olika uppdrag och det är därför som det också är ett mycket varierande och intressant arbete. Men du kan också välja vilka typer av takbeklädnader som du vill arbeta med, när du börjar arbeta som takläggare. Vill du specialisera dig enbart på en takbeklädnad eller vill du, precis som de flesta andra, ha en bredare kunskap?

Catering istället för flyttfirma?

14 Jul 2023

Ska du flytta och har engagerat släkt och vänner som ska hjälpa dig att bära? Det medför också vissa förpliktelser och en flyttpizza brukar anses som helig i sammanhanget. Har man ställt upp och burit tunga möbler, kartonger och övrigt bohag så förtjänar man också en pizza och gärna en kall öl att skölja ner denna med. Eller?

Pizza må vara gott och den må höra flytten till, men tiderna förändras också. Vi skulle därför vilja slå ett slag för en annan lösning och detta i form av catering i Göteborg.

Vad sägs om att servera någonting riktigt fräscht, gott och nyttigt snarare än en flottig pizza? Vad sägs om att sitta ned tillsammans och avnjuta en vällagad buffé där alla får äta lite av varje och hur mycket man vill? Vad tror du om att bjuda de som hjälpt dig att bära på någonting minnesvärt och på mat de kanske aldrig smakat? Med catering i Göteborg är allt detta möjligt.

Stora fördelar med catering

Det bästa av allt? Du slipper hålla på att rodda med att hämta maten och du slipper också packa upp alla tallrikar och bestick som behövs. Dels så kan företaget inom catering ordna med utkörning och ha den redo när ni är klara med flytten och fått in alla kartonger och allt bohag i den nya bostaden. Dels så kan de - om ni vill - också komma med både tallrikar och bestick. Eller ge er en meny bestående av plockmat.

En annan stor fördel med catering i Göteborg är att du kan be dina gäster komponera en egen meny. De kan förvisso också välja vilken pizza de vill ha, men det är inte riktigt samma sak som att välja mellan olika skandinaviska smaker, mellan kött, fisk och fågel eller exempelvis låta smaklökarna njuta av mat från andra kulturer där exempelvis mellanöstern kan stå i fokus.

Det blir en rolig del av flytten. Ni beställer mat, du dukar fram en större buffé av alla urval och sedan äter ni tillsammans och provsmakar från alla olika beställningar. Det är ett sätt att njuta av både mat, sällskap och över den prestation som ni nyss genomfört tillsammans i och med flytten. Säg ett bättre sätt att påbörja det nya kapitlet i livet på?

Mäklare i Strängnäs som är med dig hela vägen

2 Jul 2023

Det är mycket som måste fixas inför en bostadsförsäljning i Strängnäs. Anlita därför en mäklare som erbjuder en helhetslösning. Här är några tips och råd.

Ska man sälja en bostadsrätt eller villa är det viktigt att man visar upp bostaden från dess bästa sida. Givetvis ska bostaden vara välstädad och dofta rent, men ganska ofta kan man även behöva rensa och plocka bort vissa möbler och saker som är alltför personliga. Då blir det enklare för spekulanterna att kunna föreställa sig att flytta in.

Ibland kan det vara svårt att själv avgöra vad som behöver göras. Då kan det vara skönt att ha hjälp av en engagerad och skicklig mäklare som erbjuder en helhetslösning. Det innebär att mäklaren talar om vad som behöver göras samt att man får hjälp med både styling och fotografering av bostaden.

Mäklare som även kan ordna med bolån

Det finns gott om fastighetsmäklare i Strängnäs men tyvärr är det inte alla som är lika bra. Därför ska man alltid träffa flera olika mäklare och höra vad de erbjuder innan man bestämmer sig. Detta gör man enklast genom att be om en kostnadsfri värdering av bostaden.

Planerar man att placera vinsten vid försäljningen i en ny, större bostad kan det vara smart att välja en mäklare som även kan hjälpa till med lånelöfte och bolån. Viktigt är givetvis även hur mycket mäklarens olika tjänster kostar. Vissa mäklare begär ett fast pris medan andra vill ha en viss procent av försäljningspriset.

Låt en mäklare i Sollentuna värdera ditt hem

27 Jun 2023

För att få bäst svar på vad ditt hem kan vara värt bör du anlita en mäklare i Sollentuna. Det är just mäklarna som är experter på den typen av uppskattningar.

De flesta anlitar en mäklare när de ska sälja sin bostad. Det kan dock vara värt att komma ihåg att alla som tar kontakt med en mäklare inte har planer på att flytta. Åtminstone inte här och nu, men kanske senare. Kanske vill de bara veta vad de skulle kunna få för sitt hus eller sin lägenhet.

Att stämma av läget på bostadsmarknaden är ingenting konstigt, men det kan vara svårt att göra på egen hand. Ingen har lika bra koll på hur priserna rör sig och vad olika fastigheter kan vara värda än just mäklare. Det blir därför naturligt att vända sig till dem.

Vad din mäklare bedömer kan bli avgörande

Att värdera hus i Sollentuna och andra svenska städer är därmed en central uppgift för mäklare. Vad värderingen landar på kan förstås vara avgörande för den som eventuellt vill sälja i framtiden. Till exempel kan man bli positivt överraskad och känna att man vill få ut bostaden på marknaden så snabbt som möjligt för att ta tillvara på chansen.

Om värderingen däremot är lägre än vad du kanske förväntade dig finns det kanske dock skäl att vänta med att sälja för att avvakta utvecklingen på marknaden. Hursomhelst är det väldigt skönt att veta på ett ungefär vad ens hem skulle kunna vara värt.

Flyttfirma i Stockholm – för dig som har många ägodelar men inte lika mycket tid

25 Jun 2023

En flyttfirma hjälper till med hela flytten från Stockholm. Det kan vara praktiskt för den som inte har tid men däremot har väldigt mycket grejer att packa.

Så spännande det är att påbörja ett nytt kapitel i livet! Kanske lite väl spännande ibland. I alla fall om man tryckt in den där flytten i kalendern utan att riktigt tänka på hur mycket tid som faktiskt går åt till att genomföra en flytt. Det handlar ju om betydligt mer arbete än vad som ryms på själva flyttdagen.

Allt man äger ska paketeras och sorteras, till exempel. Ned till minsta lilla silversked och hårinpackning. Med tanke på det konsumtionssamhälle vi lever i har de flesta människor en enorm mängd ägodelar i sina hem, och att packa ned allt i kartonger kan ta oanade mängder tid. Och tid, det är något de flesta upplever sig ha alldeles för lite av.

Flyttfirma packar säkert för transport

Om man är smart anlitar man en flyttfirma till flytten. En firma som TBA transporter kan hjälpa till med betydligt mer än att bara bära möbler. Om man vill kan man lämna över hela flytten till en flyttfirma – inklusive den där nedpackningen av alla saker som tar så otroligt mycket tid.

När man låter en professionell firma sköta paketeringen av bohaget kan man dessutom känna sig säker på att alla saker packas på ett sätt som gör transporten helt säker. Många firmor erbjuder även garantier för att allt som ska transporteras kommer komma fram utan skador – i alla fall så länge som det är flyttfirman själva som utför packningen.

Tunghantering - frågor och svar

23 May 2023

Står du handfallen inför det faktum att du äger ett piano som ska inkluderas i den flytt du planerar att göra? Behöver ert företag ha hjälp med att flytta en större maskin från ett kontor till ett annat - eller har en verkstad investerat i en större maskin som ska sättas på plats och i drift? Den gemensamma nämnaren mellan alla dessa exempel handlar om tunghantering och tunga lyft.

Det finns, helt enkelt, en massa olika lägen och situationer där mänsklig styrka inte räcker till och där man istället måste ta professionell hjälp i samband med att större föremål ska flyttas och transporteras. Tunghantering blir, genom detta, också en både välkommen och välanvänd tjänst. Här nedan tänkte vi svara på några vanligt förekommande frågor om just tunghantering och förhoppningsvis, genom detta, ge dig lite mer kunskap om ämnet.

Måste ett företag vara specialiserat på tunghantering?

Det beror givetvis på vad som ska lyftas. Men, generellt: det är alltid viktigt att man säkerställer kvalitet innan man anlitar ett företag. Utbildningen inom tunghantering är viktig och att företaget kan visa upp exempelvis att man genomfört Säkra Lyft som utbildning är nästan ett måste. Det handlar trots allt dels om att du vill ha de som lyftas och transporteras i ett och samma stycke - och dels också om att du inte vill se några olyckor. Tunghantering innebär alltid stora risker.

Hur arbetar ett företag med tunghantering?

Planering är alltid avgörande för jobbet. Varje uppdrag blir unikt sett till vad som ska lyftas och transporteras - och sett till andra faktorer som lokalens utformning samt väder och vind (om ett lyft ska ske exempelvis via en huskropp). Ett seriöst företag inom tunghantering gör alltid en gedigen riskanalys innan man påbörjar ett jobb. Vad kan gå fel - och hur undviker vi detta?

Vilka maskiner används?

Det finns olika typer av liftar och mobila kranar som kan användas vid tunghantering. Handlar det om ett lyft av exempelvis ett piano så kan det också fungera med vanliga bärselar och - givetvis - starka och samspelta anställda hos företaget. Som sagt: tyngden och övriga förutsättningar avgör hur lyftet ser ut och vilka maskiner som används.

För mer information kring tunghantering och tunga lyft, gå till denna sida: tunggruppen.se

Tunghantering - frågor och svar

14 Apr 2023

Tunghantering, tunga lyft och tungtransporter är områden som kräver speciella kunskaper och där utbildning, erfarenhet, kunskap och rätt maskiner - vid varje givet uppdrag - är ett måste. Då det handlar om tunghantering så blir säkerhetsfrågan viktigare än någonting annat.

Ska du som privatperson genomföra en kassaskåpsflytt så är detta ett projekt som du definitivt bör ta hjälp med - och samma sak om det skulle handla om exempelvis en flytt av ett piano. Du kan inte begära att dina vänner ska hjälpa dig med en kassaskåpsflytt och du kan heller inte förvänta dig att en vanlig flyttfirma har den kompetens som krävs - du kommer att aktivt behöva söka efter ett företag inriktat på tunghantering.

Här nedan ska vi ge lite mer information kring detta ämne och vi gör det genom att svara på några vanligt förekommande frågor - enligt följande:

När kan jag som privatperson använda tjänsten tunghantering?

I samband med att du ska flytta någonting tungt - nämnda kassaskåp och piano är två exempel. Vidare kan man se att exempelvis ett spabad, en värmepump eller exempelvis en friggebod är andra exempel på när professionell tunghantering kan riktas mot privatpersoner.

Hur vet jag att företaget är bra?

Du ska alltid se till att det finns en gedigen utbildning i grunden och där samtliga anställda kan visa upp att de exempelvis genomfört Safe Construction. I övrigt så bör du se över att det finns exempelvis kranbilar samt att företaget har erfarenhet av tunga lyft - det senare kan du göra genom att kontakta referenser.

Vad ska jag tänka på i övrigt?

Att det finns försäkringar hos företaget är extremt viktigt. Även om det handlar om en skicklig och kunnig firma inom tunghantering så kan olyckor ske. Du ska även - om det handlar om någonting väldigt värdefullt - kunna lösa exempelvis en tilläggsförsäkring som motsvarar värdet på föremålet som ska lyftas och transporteras.

Flytta lätt och enkelt med flyttfirma i Stockholm

23 Mar 2023

Är det roligt att flytta eller är det ett elände? Dåligt med ork och tid gör att andra alternativet ligger nära till hands. Använd flyttfirma i Stockholm.

Säga vad man vill om att byta bostad. Det är i varje fall inget för ostarka och/eller stressade. Det ginge kanske an om man inte samlat på sig så mycket skräp? När man börjar packa och ser sig omkring har man ofta ingen aning om varför man sparat så på allt? Gummisnoddar och plastleksaker från snabbmatsrestauranger – verkligen?

Nå, en flytt är ett gyllene tillfälle att göra sig av med onödigheter. Det gäller bara att sätta fart ungefär tre veckor innan man tror att man måste sätta fart. Sortera dina tillhörigheter kan bara du och eventuella andra som flyttar med dig. Du vet att du skulle gräma dig in i evigheten om någon slängde något du vill ha kvar …

Nyttan med en bra flyttfirma

Faktum är dock att när du väl har rotat igenom ditt privata skrot och slängt sjuttiotre procent av det är den delen du måste fixa själv redan klar. Eller om du nu väljer en svårare variant och intalar dig att du sorterar i nya hemmet. Sedan kan man kontakta en flyttfirma i Stockholm och be om en offert.

Tänk vilken känsla av frihet och lättnad som infinner sig när det kommer x antal starka och yrkesvana personer och bär iväg ditt bohag och din inredning och övriga dyrbarheter. Där kan man stå och dirigera bara. Eller så väntar du i nya bostaden och leker chef där. Vilket lyft.

Mäklare i Sundsvall tar hand om både det ena och det andra

1 Feb 2023

Att vara mäklare i Sundsvall kan ha sina fördelar men det här yrket har sannerligen även en del nackdelar. Vissa saker kan vara en rejäl utmaning för dem.

Du kanske tycker att det verkar enkelt att vara mäklare och att de tjänar en massa pengar utan att göra något. Inget kunde vara mer fel. Det är en bransch där man måste kunna mycket inom flera områden och dessutom kunna hantera en hel del människor med olika idéer och varierande personligheter.

Ibland ställer det krav på att en mäklare har ett starkt psyke. Människor som köper eller säljer en bostad kan vara under hård press. Det kan ligga mycket stress i att sälja oavsett om det är det som de önskar högst av allt. Värre är det när det är kunder som inte alls vill sälja men är tvungna till det av olika anledningar.

Mäklare i Sundsvall är på hugget när det väl gäller

Har du en bostad att sälja ska du inte tveka att kontakta en mäklare. De är alltid på hugget inför att få ut ett nytt objekt på marknaden. Skulle du vilja köpa ett av de objekt en mäklare har ute till försäljning i Sundsvall ska du vara medveten om att du har undersökningsplikt.

Att undersöka huset och att se så det inte finns några allvarliga fel ligger alltså i köparens intresse. De som är erfarna mäklare i Sundsvall brukar tala om det när det kommer till budgivning och flera intressenter finns.

Avgör priset kvaliteten hos en flyttfirma på Östermalm?

19 Dec 2022

Då det handlar om priserna hos en flyttfirma så kan man generellt säga att uppfattningen är att ju dyrare det är, desto bättre är denna flyttfirma också. Så tänker folk och detta gäller ju inte specifikt just en flyttfirma utan går ju att egentligen applicera till vilket område som helst – man tror att ett högre pris per definition leder till ett bättre jobb. Så är dock inte fallet och detta går speciellt att ta som exempel då det handlar just om en flyttfirma. Det finns nämligen ingenting som säger att en dyrare flyttfirma på Östermalm i Stockholm är bättre än en billigare flyttfirma med sin bas någon annanstans i Stockholm.

Tvärtom – denna flyttfirma på Östermalm kanske på grund av klientelet som bor där – har råd att salta notan lite extra men i själva verket kanske är betydligt sämre än vad en flyttfirma på exempelvis Södermalm är. Det är ju nämligen så att en boende på Östermalm i större grad väljer att anlita lokala företag snarare än att se sig om över hela Stockholm – likadant som att en boende på Södermalm gör samma sak fast då gällande sin egen stadsdel.

Denna snäva bild kan alltså i slutändan bli kostsam och föra med sig ett sämre resultat än vad det egentligen borde. Att öppna sitt synfält kan spara både pengar och – som i det här fallet - ge en säkrare flytt. En flyttfirma i exempelvis Tumba kan alltså ge både en säkrare och billigare flytt än vad en flyttfirma på Östermalm kan ge – det är bara det att ingen tänker i de banorna och bara följer gamla hjulspår. Detta är väldigt synd och här krävs det alltså bättring.

Kan jag få jobb på en flyttfirma på Östermalm?

Om man vill jobba på en flyttfirma – oavsett om den är belägen på Östermalm eller någon annanstans i Sverige – så krävs det vissa fysiska egenskaper. Det är nämligen ett tungt jobb att arbeta på en flyttfirma som innebär mycket bärande(naturligtvis) men även snäva passager, trappor samt transporter mellan stadsdelar. Du kan alltså jobba på en flyttfirma som utför en flytt på Östermalm i en våning längst upp i ett hus där ingen hiss finns tillgänglig och där du sedan ska frakta allting till ett boende på andra sidan av Stockholm. Naturligtvis tar detta på krafterna och du måste alltså vara ganska vältränad för att passa för ett jobb på just en flyttfirma.

Är du dock vältränad så kommer du att möta ett arbete fullt av spännande utmaningar och frihet där man får se väldigt mycket av den stad eller stadsdel man är verksam i. Att exempelvis arbeta på en flyttfirma på Östermalm i Stockholm kan ge en väldigt fin bild av hur våningar från sekelskiftet kan se ut – det blir alltså en liten historielektion på betald arbetstid som man kan ha med sig genom hela livet. Det här är alltså en liten bonus som man som anställd på en flyttfirma på Östermalm kan få – om man nu är intresserad av detta vill säga.

Städfirma Stockholm - frågor och svar

5 Nov 2022

Hur pass vanligt är det egentligen att privatpersoner anlitar en städfirma i Stockholm? Det har, sedan Rut-avdraget, infördes blivit mer och mer vanligt att familjer tar professionell hjälp med hushållsnära tjänster i allmänhet och med hemstädning i synnerhet. Rut-avdraget innebär att man kan dra av halva arbetskostnaden för städningen och att man genom detta också får en väldigt prisvärd tjänst som köper tid över till annat.

Det senare är viktigt att poängtera: för många så är professionell hemstädning inte en vardaglig lyx, det handlar mer om ett måste för att få vardagen att gå ihop och för att man ska kunna fungera som familj och exempelvis leverera på sitt arbete. Genom att välja en städfirma i Stockholm så väljer man också att prioritera det man anser viktigt i livet - att exempelvis träna, träffa kompisar eller, helt enkelt, göra läxor med barnen. Att städningen är en tidstjuv av rang går inte att förneka och genom en professionell städfirma i Stockholm kan man köpa sig mer timmar att lägga på annat.

Vad ska man då tänka på övrigt? Vi tänkte svara på några vanliga frågor vad gäller städning och städföretag i Stockholm och genom detta ge en lite bättre bild av vad du kan förvänta dig, vad du ska tänka på och vad du ska undvika om du behöver anlita en städfirma i framtiden. Enligt följande:

Kan jag välja hemstädning flera gånger i veckan?

Det fina med städföretag i Stockholm är att de flesta är extremt flexibla och tillmötesgående mot kundens behov. Vill du har städat en gång i veckan, två gånger i månaden eller flera gånger under en månad så är det inga problem. Du kan även exempelvis lösa ett abonnemang som gör att samma städare kommer till dig på givna dagar. Det är en smidig lösning.

Hur vet jag att en städfirma i Stockholm är bra?

Du måste göra ett litet detektivarbete innan. Kolla omdömen på nätet, bo om referenser och se till att kontakta dessa. Kolla även med exempelvis ARN om det finns något skrivet om företaget där. I övrigt så ska du definitivt begära en provstädning för att se vilken kvalitet företaget kan leverera. Ett annat tips är att se vilka tjänster man erbjuder. Ju fler sådana - desto bättre är det. Det visar på mångsidighet.

Vilka tjänster är mest populära?

Hos privatpersoner så handlar det utelutande om hemstädning och flyttstädning. Även exempelvis visningsstädning har i Stockholm kommit att bli populärt att välja en städfirma för. Detta av uppenbara skäl: genom att städa rejält innan visningen så ökar chansen att få igång en budgivning. Annars är exempelvis kontorsstädning, trappstädning och byggstädning exempel på andra tjänster som många anlitar en städfirma i Stockholm för.

Har de anställda bra arbetsförhållanden?

Det beror helt på vilken städfirma i Stockholm du väljer. Du har ett ansvar i den här frågan, enligt oss. Genom att välja ett företag med exempelvis kollektivavtal så ser du också till att välja bort de företag som erbjuder rent usla villkor för sina anställda. Gå upp några kronor i pris. Det tjänar alla på i det långa loppet.

En flyttfirma i Kungälv ser till så att allt flyter på problemfritt

11 Jul 2022

När du ska flytta så vill du givetvis att allt ska gå snabbt och smidigt. Om du anlitar en flyttfirma i Kungälv så tar erfarna proffs hand om hela flyttlasset.

Det är många flyttlass som transporteras runt på vägarna i vårt avlånga land. Det kan vara privatpersoner som byter bostad eller ett kontor som ska flyttas till en ny adress. När det är dags för en flytt så vill du förmodligen ha allt gjort så snabbt som det bara går.

Den snabbaste och smidigaste lösningen är att låta en flyttfirma hjälpa dig med hela rubbet eller endast delar av flytten. Du kan sköta packningen av ditt bohag själv eller låta firman paketera åt dig. Det kan vara skönt för dig att lägga tid på annat och slippa bekymra dig över hur du ska få tag på bärhjälp, samt ett lämpligt fordon att transportera dina saker i.

Låt en flyttfirma ta hand om den tråkiga flyttstädningen

Den jobbigaste och tråkigaste delen av flytten brukar sällan vara paketering och transport av bohaget utan flyttstädningen. Du vill ju självklart vara i ditt nya hem och fixa och göra det hemtrevligt. Låt en flyttfirma i Kungälv ta hand om flyttstädningen så har du ett bekymmer mindre.

En fördel med att leja bort städningen är att de som utför städningen vet vad som krävs för att resultatet ska bli godkänt. En flyttstädning måste genomföras väldigt noggrant och du kanske inte själv vet var och hur du ska städa korrekt.

Flitig flyttfirma fixar flytet för flytt på fantastiska Gotland

22 Mar 2022

Har du ditt hem på den fenomenala ön Gotland och ska flytta? Då kan det vara skönt att anlita en flyttfirma. Med riktiga proffs flyter flytten mycket smidigare.

Har du lyxen att vara bosatt på den underbara ön Gotland? Grattis! Då kan du verkligen njuta av allt som denna underbara plats på jorden har att erbjuda. Myllret på somrarna och lugnet på vintern. Kulturliv och idrottsaktiviteter. Stadspuls och pittoreska gårdar på landet. Och för att inte tala om naturen. Kanske är det den säregna naturen som får dig att stanna på denna vackra ö? Även om du trivs som fisken i vattnet kanske du måste flytta? Låt oss hoppas att det då bara gäller en flytt inom öns gränser. Kanske ska du flytta från Visby ut på landet? Eller från Sudret i söder till Fårö i norr? Oavsett vilket är det då bra att ha en flyttfirma.

Hur kan en flyttfirma hjälpa?

Att anlita en flyttfirma har flera fördelar. Förutom det självklara med att de hjälper till att bära möbler och kartonger finns faktiskt fler. Du slipper be vänner och bekanta om hjälp. Du slipper ordna med transportmedel. Du kan fokusera på pappersarbetet som alltid kommer med en flytt, samt att bo in dig i nya hemmet. En flyttfirma på Gotland hittar du snabbt och enkelt med en sökning på Google. När du väl bokat en, går flytten snabbt och smidigt. Snabbare än du kan ana, kan du fortsätta att njuta av din fantastiska ö, fast i ett nytt väderstreck.

Anlita flyttfirma - tänk på detta

10 Feb 2022

Att flytta innebär en nystart i livet och en möjlighet att påbörja ett nytt kapitel. Allt som oftast sker därför en flytt med positiva känslor inombords. Man kanske ska flytta till en ny stad för att studera, man kanske ska flytta ihop med den man älskar eller också ska man kanske flytta till en större bostad. Oavsett vilket: man är positiv.

Men, det handlar också om någonting jobbigt. Själva flytten kräver både en fysisk uppoffring, förberedelse och god planering samt även lite mental påfrestning. Det handlar om mer än att bara bära: man ska packa, organisera, hyra flyttbil, transportera och få ihop ett gäng kompisar som kan hjälpa en att bära. Till detta kommer även det faktum att man ska säga upp abonnemang, flytta försäkringar samt flyttanmäla och adressändra.

Och: slutligen så ska man även flyttstäda. Vilket av många anses vara det absolut jobbigaste med en en flytt. Summa summarum och baserat på allt detta: det är jobbigt att flytta och det är svårt att bibehålla de positiva känslor som man har inför flytten.

Så hittar du rätt flyttfirma

Det är också därför det rekommenderas att man tar professionell hjälp och där man istället för att göra allt på egen hand väljer en flyttfirma. Anlitar du en flyttfirma i Härnösand så får du en större chans att hålla humöret uppe och fullt ut fokusera på att komma på plats i den nya bostaden. Idag så finns det dessutom ett ekonomiskt värde i att välja en flyttfirma. Sedan några år tillbaka kan du välja professionell hjälp med flytten och använda ditt Rut-avdrag för detta.

Här finns emellertid saker att tänka på. Antalet flyttfirmor har ökat - på samma sätt som städföretag gjorde - och tyvärr så håller inte alla den kvalitet man kan önska, och har rätt att kräva. Vi tänkte ge några tips kring hur man ska tänka och hur man ska agera för att hitta en kompetent flyttfirma. Tips som ser ut som följer:

  • Trafiktillstånd och F-skatt. För att få kalla sig för flyttfirma så krävs det att man har ett trafiktillstånd. Det är det första du ska kolla upp. Vill du använda rut-avdraget så måste företaget vara registrerat för F-skatt. Det är en annan viktig fråga.
  • Försäkringar. Din hemförsäkring täcker inte en professionell flytt. Om du flyttar på egen hand har du skydd - men väljer du en flyttfirma i Härnösand så måste denna ha försäkringar som täcker eventuella skador eller stölder av ditt bohag.
  • Erfarenhet och personal. Hur länge har man varit verksamma som flyttfirma och hur ser personalomsättningen ut? Ju längre ett företag funnits och ju mindre personalomsättning man har - desto bättre är det. Kolla upp detta innan.
  • Extratjänster. Kan företaget hjälpa dig att packa? Kan man erbjuda magasinering? Kan du även inkludera flyttstädning? Idag så är flyttföretag mer flexibla och erbjuder mer än bara renodlad flytthjälp. Se över dina möjligheter inom detta!

← Äldre inlägg