Anlita flyttfirma - tänk på detta

Att flytta innebär en nystart i livet och en möjlighet att påbörja ett nytt kapitel. Allt som oftast sker därför en flytt med positiva känslor inombords. Man kanske ska flytta till en ny stad för att studera, man kanske ska flytta ihop med den man älskar eller också ska man kanske flytta till en större bostad. Oavsett vilket: man är positiv.

Men, det handlar också om någonting jobbigt. Själva flytten kräver både en fysisk uppoffring, förberedelse och god planering samt även lite mental påfrestning. Det handlar om mer än att bara bära: man ska packa, organisera, hyra flyttbil, transportera och få ihop ett gäng kompisar som kan hjälpa en att bära. Till detta kommer även det faktum att man ska säga upp abonnemang, flytta försäkringar samt flyttanmäla och adressändra.

Och: slutligen så ska man även flyttstäda. Vilket av många anses vara det absolut jobbigaste med en en flytt. Summa summarum och baserat på allt detta: det är jobbigt att flytta och det är svårt att bibehålla de positiva känslor som man har inför flytten.

Så hittar du rätt flyttfirma

Det är också därför det rekommenderas att man tar professionell hjälp och där man istället för att göra allt på egen hand väljer en flyttfirma. Anlitar du en flyttfirma i Härnösand så får du en större chans att hålla humöret uppe och fullt ut fokusera på att komma på plats i den nya bostaden. Idag så finns det dessutom ett ekonomiskt värde i att välja en flyttfirma. Sedan några år tillbaka kan du välja professionell hjälp med flytten och använda ditt Rut-avdrag för detta.

Här finns emellertid saker att tänka på. Antalet flyttfirmor har ökat - på samma sätt som städföretag gjorde - och tyvärr så håller inte alla den kvalitet man kan önska, och har rätt att kräva. Vi tänkte ge några tips kring hur man ska tänka och hur man ska agera för att hitta en kompetent flyttfirma. Tips som ser ut som följer:

  • Trafiktillstånd och F-skatt. För att få kalla sig för flyttfirma så krävs det att man har ett trafiktillstånd. Det är det första du ska kolla upp. Vill du använda rut-avdraget så måste företaget vara registrerat för F-skatt. Det är en annan viktig fråga.
  • Försäkringar. Din hemförsäkring täcker inte en professionell flytt. Om du flyttar på egen hand har du skydd - men väljer du en flyttfirma i Härnösand så måste denna ha försäkringar som täcker eventuella skador eller stölder av ditt bohag.
  • Erfarenhet och personal. Hur länge har man varit verksamma som flyttfirma och hur ser personalomsättningen ut? Ju längre ett företag funnits och ju mindre personalomsättning man har - desto bättre är det. Kolla upp detta innan.
  • Extratjänster. Kan företaget hjälpa dig att packa? Kan man erbjuda magasinering? Kan du även inkludera flyttstädning? Idag så är flyttföretag mer flexibla och erbjuder mer än bara renodlad flytthjälp. Se över dina möjligheter inom detta!
10 Feb 2022