Att flytta till Norrtälje

Har du redan bokat flyttfirma och flyttstädning? Eller vill du bara veta mer om hur det kan vara att bo i Norrtälje? Varje år flyttar många in till det uppländska samhället. Många kommer från Stockholm och söker ett lugnare liv, men inflyttning sker från alla landets delar. Att ta steget till att flytta hit kan kännas stort – men många är mycket nöjda över att ha tagit det beslutet.

Förbereda praktiskt inför flytten

En flytt kommer ofta med ganska mycket stress. Många väljer därför att leja ut arbeten som flyttstädning och transporten av bohaget på firmor. Just flyttstädning är något som kan kännas riktigt skönt när man väl har packat alla lådor och ordnat med det som behöver göras. En flyttstädning är dessutom inte som en vanlig städning – det ställs höga krav på att den som lämnar bostaden efter sig ska göra det i ett bra skick.

Även flyttfirma blir allt mer populärt. En anledning till att intresset för tjänster som flyttstädning och flytthjälp överlag har växt är införandet av rut-avdraget och expansionen av densamma. Flyttstädning har alltid ingått, men på senare år täcks även själva flytthjälpen.

Att se och göra

Norrtälje är ett bra samhälle för den som gillar att aktivera sig på fritiden. Här finns flera motions- och skidspår med vacker utsikt och ofta nära vatten. För den som inte vill bada i hav eller sjö finns kommunala badhus som kan nyttjas på vintern såväl på sommaren. I övrigt är Norrtälje en plats för den som söker lite mer lugn. Det vilda utelivet hittas snarare i närliggande Stockholm än i Norrtälje.

Basera ditt företag här

Om du är egenanställd vill du kanske flytta hela din verksamhet till Norrtälje. Det ska dock påpekas att det går utmärkt att pendla till Stockholm härifrån. Det kan ta ungefär en timme enkelväg, beroende på var i Norrtälje man börjar och vart i Stockholm man ska åka.

För den som planerar att starta företag i regionen finns flera organisationer som kan hjälpa till i uppstartsfasen. Till exempel finns en organisation som erbjuder kostnadsfri rådgivning kring budget, affärsidé, marknadsföring eller något annat som du behöver hjälp med som har med företagande att göra. Huruvida det faktiskt är möjligt att flytta hela verksamheten beror givetvis på vad det är för typ av verksamhet man utför. Har man alla sina kunder i södra Stockholm, och inte kan få nya i Norrtälje, kan det givetvis blir svårt.

20 Oct 2017