Att tänka på vid en flytt

Ska du flytta? Det viktigaste är när man väl bestämt sig för att flytta sina bopålar är att ha den nya bostaden ordnad. Har du tecknat nytt hyreskontrakt? Har du fått igenom köpet av den nya bostaden? Resten brukar ordna sig bara bostaden är ordnad; som skola, jobb, dagis och så vidare. Att flytta kanske har pågått som en längre tid som en tanke, som till sist blir en handling. Det gäller att tanken går till praktiskt handling, eller hur?

När det sedan är dags för själva flytten, gäller det att ta allt i tur och ordning; boka hyrbilen, eller flyttfirman. Skaffa riktiga packlådor och börja packa. Bestämma sig för vad som ska följa med eller som ska magasineras, sälja eller skänkas bort, eller slänga. När väl alla dessa saker är gjorda är det så dags för själva flytten.

Kom ihåg den viktiga flyttstädningen

Dessutom, när du väl flyttar är det dags för den viktiga flyttstädningen. I synnerhet är fastighetsägare noggranna med städningen och nivån på den om man flyttar från en hyreslägenhet. I bostadsrättslägenhet brukar man avtala om städning. Har den som du köpt bostaden av, inte städat är det bara att anlita en städfirma som kommer och städar bostaden och sedan sänder du fakturan på städningen till den som du köpt bostaden av. Har du en hyresvärd, brukar de komma och inspektera städningen. Har du inte städat ordentligt gör de likadant: anlitar en städfirma och sänder fakturan för städningen till dig.

Anlita en professionell städfirma

Därför kan det vara lika bra att anlita en städfirma från början. Varför lägga ner energi och ork på något som du ändå måste leja bort? Med RUT.-avdraget kan du i bästa fall sänka kostnaderna med hälften, men som mest med 25.000 kronor per år och per person. Enligt Skatteverket ingår följande tjänster inom det man kan göra RUT-avdrag för tjänster som gäller flytt av bohag mellan bostäder, flytt till och från magasinering, som ett led i en flytt, packning och uppackning, lastning, lossning och iordningställande av transport och flyttstädning och inflyttningsstädning. 

Letar du flyttstädning i Västerås?

Bara i Västerås finns det ett tiotal företag som arbetar med flyttstädning. Känner du ingen firma som arbetar med flyttstädning kan du alltid rådfråga nätet; googla då flyttstädning Västerås så får du flera förslag på företag som du kan kontakta och som erbjuder flyttstädning. Bor du inte i Västerås, skriver du in den ort där du bor i stället i sökfältet, men om du söker en professionell flyttfirma i Västerås kan du läsa mer här.

12 Apr 2018