Avsätt tid för din flyttstädning i Stockholm

I och med att det sker otroligt många flyttar i Stockholm  - en skakig andrahandsmarknad, en stor inflyttning, skyhöga priser för bostäder – så är det också naturligt att många av dessa inte går enligt planerna. en flytt i Stockholm är svårare att genomföra än vad en motsvarande är i en mindre stad och detta på grund av följande detaljer:

  • Högre fastigheter. Att många personer bor i högt byggda fastigheter gör att en flytt tar längre tid att genomföra. Hiss då? Dessa brukar tyvärr vara lite för små för att få plats med exempelvis en säng och en soffa. Trapporna i en fastighet i Stockholm är ofta trånga och dessutom så brukar även övriga passager vara begränsade rent utrymmesmässigt.
  • Det tar tid att köra mellan olika stadsdelar i Stockholm och detta oberoende av dag och tidpunkt. En flytt blir således väldigt beroende av att man får tag på ett tillräckligt stort fordon – något som i sig kan vara svårt att hitta i Stockholm.
  • Brist på parkeringsplatser. Av uppenbara skäl så kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats i Stockholm och speciellt om man ser till de centrala delarna och under helgerna.

Allt detta gör att en flytt i Stockholm måste planeras på ett bättre sätt och att många därför misslyckas. Vad är det då som kan anses som ett misslyckande i en flytt? Uteslutande så handlar det om att man inte hinner med sin flyttstädning. En flyttstädning sker i slutet av varje flytt och ju längre tid en sådan tar – desto sämre blir också denna flyttstädning; och där sticker alltså Stockholm ut extra mycket.

Vi ska heller inte underskatta vilket typ av jobb en flyttstädning innebär och att man måste avsätta mycket tid för detta moment. Kort sagt – vid en flyttstädning så måste allt städas och dessutom på ett ytterst noggrant sätt. Rådet gällande en flyttstädning i Stockholm är följande: ta professionell hjälp direkt.

Använd ditt rut-avdrag för flyttstädning i Stockholm

Det finns ingen anledning till varför en flyttstädning ska behöva forceras fram – och bli sämre – i Stockholm och detta på grund av att det finns väldigt bra professionell hjälp att anlita där. Till ett billigt pris dessutom.

Flyttstädning är något som omfattas av rut-avdraget och det innebär rent praktiskt att man kan anlita ett städföretag, få sin flyttstädning utförd och där man drar av upp till halva kostnaden för arbetet på sin deklaration.

Det här gäller naturligtvis över hela landet, men i och med att flyttar är svårare att genomföra i Stockholm så är rådet om professionell hjälp med flyttstädning extra relevant att ge just i den staden.

3 Sep 2017