Behöver din flyttfirma en försvarsadvokat?

Att driva en flyttfirma är ett delikat åtagande som måste skötas till punkt och pricka. Många har en given bild av att det handlar om att bära kartonger, möbler och annat bohag upp och ner för trappor, in i en flyttbil och därefter köra allting till kundens nya bostad. En bild som förvisso har viss substans - men dom definitivt inte ger hela sanningen om yrket.

På det stora hela så glömmer man nämligen bort att en flyttfirma flyttar det allra mest personliga som en person äger och har. Det innebär att tavlor som man samla på sig, dyra föremål, smycken och värdefulla - både ekonomisk och känslomässigt - möbler ska flyttas. Och: i och med att det finns en risk för olyckor så ligger också hotet om en framtida konflikt alltid över en flyttfirma.

Något som kan förhindras genom att man följer givna regler - exempelvis Bohag 2010 - att man har tecknat en försäkring som täcker eventuella skador, att man använder sig av hjälpmedel som minimerar risken för att någonting går sönder samt att man hela tiden internutbildar sin personal. Dessa detaljer hjälper - men de är inte 100% säkra. Olyckor händer ändå och det kan leda till att en kund inleder en process.

Vi menar att man tjänar på att anlita en försvarsadvokat i detta läge och låta denne sköta försvaret. Att man följt de saker vi ovan listade är bra. Men, de innebär inte att man har ett vattentätt fall och därför bör man - vid en tvist mot kund - säkra upp genom att anlita en försvarsadvokat i Stockholm.

Fler olyckor i Stockholm i samband med flyttar

Anledningen till att vi nämner en försvarsadvokat i just Stockholm är enkel och logiskt. I Stockholm sker flest dagliga flyttar, det finns störst urval av flyttföretag och det finns också störst chans att olyckor inträffar. Det senare som en följd av två saker - flyttföretagen har en väldigt varierande kvalitet och trafiken har en stor betydelse i hur en flytt fortlöper. Det senare är ett kritiskt moment i Stockholm som har ett större trafiktryck än andra städer. Det spelar ingen roll hur skicklig en flyttfirma är, hur noga man bär och packar - man kan inte påverka hur tredje person kör bil. Det är omöjligt.

Som kund så kan man dock påverka det andra. Genom att se över vilka flyttföretag som finns och anlita en med gott rykte - och som följer Bohag 2010 - så kan man göra sin flytt säkrare.

En logisk följd är att man låter referenser sköta valet snarare än att aktivt jaga det lägsta priset. Låter man den billigaste flyttfirman sköta flytten - ja, då får man också vara beredd på att saker och ting kan hända, att en tvist kan ta fart och att du som privatperson tvingas försvara dig mot flyttfirmas försvarsadvokat. Där vill du inte hamna: välj rätt direkt.

På sajten http://www.försvarsadvokatstockholm.biz kan du läsa mer om hur en adokat kan hjälpa dig.

8 Nov 2018