Behöver du flyttfirma i Södertälje?

Bor du i Södertälje? Ska du flytta? Om du bor i Södertälje och behöver flytta och vill ha hjälp med flytten, och inte har några starka släktingar eller vänner med muskler då kan man anltia en flyttfirma i stället. Alla har ju inte släktingar som bor nära och som kan hjälpa till. Då kan man anlita en flyttfirma som kan komma och göra jobbet. Med Rut-avdraget får man ner priset rejält och behöver inte oroa sig över det. 

Checklista att bocka av

För alla som inte har riktig koll på alla saker som måste åtgärdas innan en flytt kommer här en som du kan använda och bocka av.

  1. Boka flyttfirma eller flyttbil så snart du har ett datum – det är nämligen många som vill flytta under samma datum under en månad. De flesta betalar för sitt boende i slutet av månaden, vilket gör att alla som inte vill betala för dubbla boenden vill flytta innan de måste betala för nästa månad. Det gör att de flesta flyttfirmor och flyttbilar blir snabbt uppbokade.
  2. Boka städfirma när du vet att du ska flytta – när du bokar flyttfirma; boka även städfirma för flyttstädningen. Då vet du att någon tar hand om den viktiga flyttstädningen. Du vet väl att du får dra av på Rut-avdraget för både flytten och flyttstädningen? Så mycket som 75.000 kronor får du dra av för både flytten och städningen på ett helt år och per person.
  3. Packa i god tid – så snart som du har bokat både flyttfirma och städfirma, se till att skaffa hem packlådor och börja packa i god tid. Börja packa allt sådant som finns undanstuvat i garderober, förråd och garage. På så sätt riskerar du inte att glömma de sakerna. Dessutom tömmer du dem och då är det senare lättare att städa dem.
  4. Töm kyl och frys – på samma sätt är det med frys och kyl. Om  du börjar tömma det i god tid, hinner du få bort allt som finns där. Vem har inte en massa ketchup i kylen? Det brukar samlas tusen burkar och flaskor i kylen. Se till att bli av med allt det, så blir det lättare för städfirman att städa sedan.
  5. Ge nycklar till flyttfirma och städfirma – kom ihåg att ge nycklar till flyttfirma och städfirma så att de kommer in i den nya bostaden, och att städfirman kommer in i den gamla och kan flyttstäda.
  6. Skruva isär alla möbler – se till att skruva isär alla möbler så blir det lättare för flyttfirman att bära alla möbler, och så slipper du tappa viktiga skruvar som du senare behöver för att skruva ihop dem igen.

Lycka till!

24 Apr 2019