Checklista för flytten

Ska du flytta? Det är många saker som man behöver tänka på när man ska flytta? Och därför är det lätt att glömma det som man behöver ordna med inför flytten. Därför kommer här en checklista för den som inte är så van vid att flytta – kanske det är första gången som man ska flytta? Då är det bra med en checklista som är lätt att bocka av medan man ordnar med de olika sakerna som har med ens flytt att göra.

1. Boka flyttfirma eller flyttbil

Det allra viktigaste är att bestämma vilket datum som du ska flytta. Så snart som du har gjort detta, rekommenderar vi att boka in flyttfirma eller flyttbil så att du får tag i en sådan precis den dag som du önskar flytta ut ur den gamla bostaden och in i den nya. Det är många som vill flytta under samma datum, nämligen. Det är antignen i slutet av månaden eller precis i början på månaden. De flesta betalar ju för sina bostäder i början eller slutet av månaden, vilket gör att man helst inte vill behöva betala för dubbla boenden, vilket gör att alla vill flytta under samma datum. Många flyttfirmor och uthyrningsfirmor har därför sänkt priserna för dem som vill flytta ett annat datum.

2. Skaffa hem packlådor

När man väl vet att man ska flytta, är det sedan dags att börja packa sina saker. Att flytta är ett utmärkt tillfälle att se till att göra sig av med saker som man inte längre varken vill ha eller behöver. Att då antingen sälja eller skänka eller slänga saker som man inte längre behvöer eller vill ha är en bra idé. Ett bra tips är att börja med sakerna som du har i garage, förråd eller i garderober. Allt det som man inte tänker på att man har. Kanske där finns en hel del som man bör slänga eller göra sig av med. Det är också lätt att glömma att man har dem, om du börjar med det då vet du att du inte glömmer att tömma garage, förråd och undanstoppade saker i garderoberna.

3. Skaffa bärhjälp 

När du vet vilken dag som du ska flytta är det förutom att boka flyttbil eller flyttfirma, bra att be om hjälp. Även om man skulle anlita en flyttfirma, kan det finnas tusen andra saker som man kan behöva hjälp med. Har man barn kan det vara bra att få barnpassning. Är barnen så stora att de vill hjälpa till, kan de gärna få vara med och böra saker. På det sättet blir de inkluderade i flytten.

4. Själva flyttdagen

När det är dags för själva flytten, se till att stiga upp tidigt. Det finns ofta något som man har glömt i sista minuten. Är du då uppe på språng, hinner du ordna med det sista innan flyttlasset ska gå iväg. Har du nycklar? Vet flyttfirman eller släktingarna vart de ska köra till en nya bostaden? Har du packat ner allt? Och viktigast av allt; har du ordnat med flyttstädning? Här kan du läsa mer om en flyttfirma i Tyresö.

12 Mar 2019