Du vinner alltid på att anlita en flyttfirma i Linköping

Sett till hur mycket du sparar i tid och kraft är det helt klart värt pengarna att anlita en flyttfirma när du flyttar inom Linköping.

Bor du i Linköping, eller funderar du på att flytta dit? Linköping är en stad som lockar på många sätt. Dels genom sin trevliga atmosfär och bebyggelse (Linköping har blivit utsedd till årets stadskärna två gånger, 1997 och 2009), och dels genom sin attraktionskraft vad gäller både arbete och studier.

Flygtillverkningen i Linköping har starkt bidragit till att staden idag är den åttonde största tätorten i Sverige. Universitetet bildades inte förrän på sjuttiotalet men har idag fler än 32 000 studenter. Staden har dock ända sedan medeltiden haft framstående institutioner för studier, till exempel Katedralskolan från 1627. Lärdomsprägeln kommer sig av att Linköping ända sedan 1100-talet varit en viktig stad också religiöst. Linköpings slogan är ”Staden där idéer blir verklighet”.

Flyttgubbe bär fåtölj

Studenterna skapar konkurrens bland firmorna

Det sker många flyttar varje år i Linköping. Den främsta anledningen till det är förstås det stora antalet studenter, både nu och genom tiderna. Många är de studenter som flyttat till Linköping för studier, men tyckt så mycket om staden att de efter studierna valt att bo kvar.

Det stora mängden flyttar har naturligtvis skapat en bra marknad för flyttfirmor. I Linköping finns väldigt många flyttfirmor att välja bland, varav flera håller hög klass. Dessutom är det både billigt och enkelt att anlita en flyttfirma i Linköping. Priserna hålls nere på grund av konkurrensen, vilket så klart passar studenterna utmärkt.

Var ute i god tid och jämför

Vid terminsstarterna sker flest flyttar, så om du har möjlighet bör du välja en annan tidpunkt att flytta än på sensommaren och efter nyår. Eftersom trycket är högt är det bra att vara ute i god tid, så att du verkligen får den flyttfirma du tycker verkar vara bäst. Även om de flesta flyttfirmor i Linköping drivs av seriösa och professionella människor, så finns det, precis som i alla städer, så klart undantag. En del flyttfirmor fuskar med transporttillstånd och försäkringar, och en del utnyttjar svart arbetskraft. Att anlita en sådan flyttfirma kan göra att det blir svårt att till exempel få ut pengar på försäkringen om något går sönder.

Du bör jämföra några olika flyttfirmor för att vara säker på att hitta den som passar för dig. Titta både på priser och på bemötande. Har du några speciella möbler eller föremål, som är ovanligt tunga, som ett piano, eller ömtåliga, som antikviteter eller konst, bör du noga kolla hur mycket extra det kostar och vad flyttfirman behöver för information. Är du bara noga och kommunicerar med flyttfirman så kommer din flytt i Linköping att gå galant!

16 Dec 2019