En golvslipning kan leda till högre slutpris

Sälja eller vänta ut marknaden? Den frågan är det många i dagens Stockholm som brottas med. Det har nämligen kommit att ske en tydlig förändring gällande priserna för bostäder. För bara något år sedan så var det riskfritt att sälja; du kunde lägga ut din bostad till försäljning och dels få den såld och dels också sälja den till ett högt pris. Detta oavsett hur bostaden i fråga såg ut; låg den hyfsat rätt - närförorter inkluderat - så var den också per se att anse som attraktiv i en köpares ögon.

Idag dock: marknaden har svalnat och i många fall så pass mycket att man får i rena minusgrader. Det är inte så enkelt att sälja en bostad i Stockholm längre och man kan definitivt inte räkna med att göra så med vinst. Naturligtvis så är det en fråga om när man köpte sin bostad också.

Köpte du en för 10 år sedan så kommer du definitivt att sälja med plus; köpte du en för något år sedan - då priserna var som allra högst - så blir det tuffare. Inte omöjligt - men betydligt tuffare och med en större ansträngning från din sida.

Det är säljarens marknad och du måste få din lägenhet att sticka ut och bli mer attraktiv. Först då kan du nå ett högre slutpris. Lyckligtvis behöver inte denna ansträngning innebära en total lägenhetsrenovering. Nej, det kan räcka med några enkla, billiga ingrepp. Här rä några exempel:

Höj värdet genom golvslipning, mer färg och homestyling

  • Golvslipning: Golvet utgör en stor del av lägenheten. Fula golv solkar ner resten av intrycket. En golvslipning är ofta lösningen på ett sådant problem. Har du ett trägolv i din lägenhet i Stockholm så rekommenderas definitivt en golvslipning och en efterföljande ytbehandling -. som ger det där lilla extra i form av en fin finish. En golvslipning är inkluderad i Rot-avdraget och det innebär att du kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Vi anser att du ska ta hjälp - en golvslipning går att genomföra på egen hand, men i ett sådant här känsligt läge så har du inte samma marginaler att misslyckas. Anlita proffs!
  • Målare. Att måla om ger din bostad en helt ny look. Välj gärna trendiga färger för året - smutsiga pasteller exempelvis - och låt den målare du anlitar lägga in några detaljer som gäller. Måla taket, måla halva väggen, måla barnrummet i häftiga mönster och så vidare. En målare är - liksom din golvslipning - också inkluderad i Rot-avdraget.
  • Homestylist: Pricken över i.et? Vi är beredda att säga att en homestylist är skillnaden mellan vinst och förlust i dagens Stockholm. Här kan du välja en heltäckande tjänst - där dina möbler magasineras och din homestylist ställer in egna - eller en lite mer sparsmakad variant (där hon använder dina möbler och fyller på med lite egna saker). Den heltäckande tjänsten är dyrare, men har definitivt kapacitet att ge mest tillbaka. Tjänsten är avdragsgill efter försäljning också. En ren investering i många fall.

På sidan http://www.golvslipningstockholm.biz kan du beställa golvslipning.

29 Sep 2018