Extra noggrann städning vid flytt

Det finns ett flertal olika benämningar gällande städning. Vad är det som skiljer flyttstädning från annan typ av städning? Är det något speciellt som man ska tänka på när man flyttstädar?

Kontorsstädning, hemstädning, grovstädning är några av de olika typerna av städning som man brukar tala om. Skillnaden kan vara olika moment som utförs eller att man använder sig av olika slags maskiner. Men det kan även vara olika beroende på hur noggrann man är under själva städningen. En grovstädning eller städning på industri och fabrik är ofta mer generell. Det kan handla om att man avlägsnar det värsta och kanske till och med endast spolar av golvet med vattenslang. Den mest noggranna städningen finns helt i andra änden av spektrumet. Det handlar om städningen som görs vid en flytt, en så kallad flyttstädning. Även den kan skilja sig någorlunda beroende på vilken typ av lokal som man flyttar ifrån. Men normalt sett använder man sig av benämningen när någon flyttar från sin bostad. Även om man använder sig av hemstädning så blir detta en betydligt mer ingående städning. Delar av bostaden som normalt aldrig städas kommer nu få en genomgång av dammtrasa eller svabb.

Lista att gå efter

Den lista som man i vanliga fall går efter vid hemstädning gäller inte direkt vid en flyttstädning. Det enda som man kan välja till brukar vara fönsterputs eller städning av extraytor. Dessa kan bestå av källare, förråd, garage eller liknande. Men i övrigt gäller endast en enda rutin. Den består av att alla ytor som man kan komma åt ska rengöras. Under och bakom badkar, plus själva badkaret. I alla skåp och lådor. Ovanpå alla skåp. Lister och dörrar. Bakom tvättmaskin, diskmaskin, torktumlare, spis, kyl och frys. Helt enkelt allt.

Glöms ofta bort

Om man anlitar en städfirma så kan man lita på att arbetet blir utfört på ett korrekt sätt. Skulle något klagomål uppstå så är det städfirman som får åtgärda det med den nya boende. Men om man ska städa själv så finns det ställen i bostaden som ofta glöms bort. Det är de ställen som man inte ser eller kanske aldrig rengjort. Därför är det extra viktigt att tänka på att man ska börja i en ände av ett rum och sedan gå igenom hela rummet. Från golv till tak. På det sättet är det enklare att komma ihåg ugnen, fläkten, skåpdörrar och annat som ofta glöms bort. Läs mer om flyttstädning på denna sajt: https://www.flyttstädninghelsingborg.biz

27 Sep 2020