Få hjälp med flytten

Det är ofta känslosamt när man ska flytta från sitt hem. Sorg över att man ska lämna sin trygghet, men glädje att få komma till sitt nya hem. Med hjälp av en flyttfirma blir det lite enklare.

Det finns många olika saker som ska göras när man ska flytta. Det ska inte bara städas och göras rent, alla saker måste även packas och sedan flyttas. Du kan underlätta din flytt genom att ta hjälp på olika sätt. Ett av dem är att ta hjälp av en flyttfirma, vilket kommer att underlätta för dig ordentligt.

Gör flytten enklare

Spara på din rygg, knän och axlar och låt firman sköta bärandet. För det är just det firman gör; de bär ut sakerna från ert hem, till transporten, och sedan in i ert nya hem, ja eller vart ni vill ha det. Dessutom kan du passa på att få annat gjort under tiden. I många fall behöver man nämligen inte vara på plats när firman hämtar eller lämnar av på de ställen ni har bestämt. Men det är en sak ni får prata om innan. Så luta er tillbaka och låt flyttfirman sköta jobbet. Att ha god kontakt med företaget du anlitar är att rekommendera så ni slipper tråkiga missförstånd.

Hur fungerar det?

Ni slipper även tänka på vilken bil ni ska använda er av, och hur tung vikt den får dra. När ni använder er av en flyttfirma har den sin egna transportbil. Den är anpassad just för att flytta grejer. De som arbetar i ett flyttföretag är upplärda även att frakta ömtåliga saker. Du ska känna dig trygg med att låta firman ta hand om era personliga ägodelar.

En viktig sak att kolla upp är att företaget har F-skatt, då det finns ett avdrag som kallas RUT-avdrag att få då. Det är en viss procents avdrag på kostnaden för flyttfirman. Det som också är viktigt är att du kollar så att företaget har en bra försäkring. Ifall det skulle hända något under resans gång är det viktigt att era ägodelar är försäkrade.

Innan du bestämmer vem ni ska anlita bör du ringa upp några olika flyttfirmor för att få prisofferter. Det är inte ovanligt att vissa tar extra betalt för tyngre eller komplicerade saker att bära ut. Kolla även deras hemsidor, recensioner och tidigare arbeten så du enkelt kan scrolla bort de firmor som inte är seriösa.

29 Sep 2020