Flytta friktionsfritt

Att genomföra en flytt på absolut bästa sätt ställer höga krav på planering. Man måste här se till att allting är packat – gärna i märkta kartonger – att transport är bokad och på plats och att man förutsett vissa externa problem som exempelvis det rådande trafikläget samt även hur det ser ut med exempelvis parkeringsplatser. Vidare så måste man inför en flytt också se till att engagera sina vänner som bärhjälp och efter avslutad flytt så måste man se till att återvända för det absolut jobbigaste momentet; nämligen att genomföra en flyttstädning. Just detta moment är också det som många fuskar med och helt låter bli – av naturliga orsaker då man som regel är helt tömd på energi. Naturliga – men för den sakens skull inte ursäktade – orsaker, ska man här tillägga.

Att fuska med eller helt strunta i en flyttstädning kan nämligen komma att straffa sig i form av ersättningskrav från de nya ägarna till bostaden och därför är rådet, känner du dig tömd på energi och inte orkar denna flyttstädning – ta då hjälp av en städfirma och fokusera istället på att komma på plats i ditt nya boende istället. Det är alltid värt att betala några extra kronor istället för att riskera ett högre belopp att betala retroaktivt och dessutom kan du lämna din gamla bostad med huvudet högt och med ett gott samvete. Att ta hjälp vid en flytt går även att applicera till själva packandet, bärandet och transporten också och här ska man veta att en flyttfirma nu för tiden inte alls är lika dyr att anlita som det var förr om åren.

Kom på plats snabbare

En flyttfirma kostar inte alls så mycket pengar och det kan vara skönt att slippa all denna planering vi nämnde ovan och istället lämna sina saker i trygga händer. Kostnaden för en flyttfirma varierar dock lite och beror helt på hur mycket du ska flyttat, vilken stad du bor i och framförallt – vad du har för saker. Med detta menar vi att du får betala mer pengar om du ska he en pianoflytt genomförd eller behöver flytta dina vitvaror än om du bara ska flytta ditt vanliga bohag.

Här påverkar även läget på din bostad; en pianoflytt från tionde våningen måste ju som regel genomföras med hjälp av en skylift och detta då en pianoflytt därifrån inte går att genomföra vare sig via trappor eller hiss. Det är ju bara att tänka själv hur du gjorde då denna pianoflytt skulle ske upp till denna lägenhet på tionde våningen, eller hur?

Priset påverkas således av vad du har, hur mycket du har och i vilken stad du bor i en. En flyttfirma jobbar ofta enligt timtaxa och av naturliga skäl så tickar denna iväg om exempelvis då en pianoflytt står på agendan. Det kan dock vara värt att anlita en flyttfirma just av de skäl vi nämnde; slippa planeringen, slippa engagera vänner och släkt och att slippa bära tunga saker går egentligen inte att värdesätta – en flytt handlar alltid om att så fort som möjligt komma på plats i det nya boendet; att hitta hem, helt enkelt.

16 Jun 2017