Flytthjälp till nya lokaler

Har företagslokalen blivit för liten? Då är det dags att flytta. För att kunna skapa ordning är det viktigt att allt får sitt eget utrymme. Då trivs personalen bra och kan prestera som bäst.

Men visst kan det ibland vara lite besvärligt när allt ska packas ihop. Det är trots allt av största vikt att det är “business as usual” så att produktionen kan rulla på och intäkterna vara konstanta. Ett avbrott kan betyda minskad inkomst vilket harmonierar dåligt med den troligtvis högre hyran. Så här gäller det att tänka smart.

Ett alternativ är att hyra in en flyttfirma som specialiserar sig på företagsflytt. Då har man den bästa utsikten att göra avbrottet så kort som möjligt. Första steget är att hitta företagsflytt i Göteborg eller var man nu har företaget. Ta sedan kontakt och se vad som erbjuds och diskutera kostnaderna för jobbet.

Hur kan man förbereda sig

Nästa steg är att bestämma alla tjänster som flyttfirman ska ta hand om samt tider och platser. Efter det kan det vara bra att göra adressändringar och se till att telefon och liknande blir flyttat. Då slipper man onödiga stopp pga att man inte har telefoner eller internet. Sedan handlar allt om hur man packar ner sina saker.

Man bör verkligen sätta sig ner och planera för stunden då allt ska packas upp igen. Därför är det viktigt att lägga ner innehåll i lådor och hyllor i flyttkartonger. Skriv vad lådorna innehåller så att det bara är att lyfta tillbaka sakerna på deras ursprungsplats. Viktigt är också att avsluta allt man håller på med så att man kan börja på nya arbetsuppgifter när man packat upp. Annars kan det hända att man pga att man felplacerat något, sånt händer, inte kan avsluta ett jobb i tid.

En del i taget

Har man ett stort kontor att flytta kan det vara bra att flytta en sektion i taget så att man kan börja jobba direkt efter flytt. Många firmor kan även vara behjälpliga med packningen. Men det kan vara en fördel att personalen själva packar för att göra uppackningen så smidig som möjligt. Kanske finns det delar av verksamheten som är bra att få hjälp med.

När man väljer flyttfirma kan det vara bra att tänka på flera saker. Dels vilka flyttjänster som erbjuds och så kostnaderna förstås. Men endel har även flyttstädning som tilläggstjänst. Vilket kan vara en bra idé.

10 Aug 2020