Flyttstädning – en viktig detalj

Vi börjar texten med ett litet tankeexperiment där vi säger att du och din sambo precis köpt en ny bostad i Stockholm. Ni kommer från en mindre stad och ni har alltid sett Stockholm som lite av era drömmars stad och äntligen så har ni båda fått ett fast jobb och – framförallt – ni har lyckats vinna en budgivning och har således bara själva flytten kvar. Ni paketerar allt ert bohag, ni bär möbler, ni har ordnat med en bil som är stor nog att transportera allt ert bohag från er mindre stad till Stockholm och innan ni lämnar staden i fråga så går ni upp till er lägenhet en sista gång.

Ni gör inte detta för att ta farväl på något sätt; utan ni gör det för att ni måste genomföra en flyttstädning. Ett projekt som tar ungefär en halv dag och där ni verkligen ansträngt er maximalt för att de nya ägarna ska kunna komma på plats och direkt kunna bära in sina möbler i den lägenhet som ni lämnar.

Då ni äntligen är färdiga så åker ni då vidare mot destination Stockholm och ni gör det med ett leende på läpparna, trots att ni är trötta efter er flytt och er flyttstädning – ni ska ju äntligen komma på plats. Då ni väl är framme så står ni då inför att öppna dörren och se ert nya boende och då ni gör det får ni en chock. Er nya lägenhet i Stockholm är inte städad, den forne ägaren har helt struntat i att genomföra en flyttstädning. Ett dilemma för er som innebär att ni antingen bär in era möbler i bostaden och påbörjar en städning; en sämre sådan efter som ni inte kommer åt överallt – eller också att ni kontaktar en städfirma i Stockholm som sköter denna flyttstädning som negligerats av den förre ägaren.

Oavsett här så kommer bilden av er nya bostad i Stockholm att vara befläckad, den kommer att vara förknippad med en massa slit och en massa besvär och det är också dit vi vill komma.

Kontakta en städfirma för en akut flyttstädning

En flyttstädning är mer än att bara städa – det handlar om att visa varandra respekt. På samma sätt som ni tog er tid att genomföra en flyttstädning för att underlätta för de som skulle flytta in er gamla bostad så skulle också den som ni köpt lägenheten i Stockholm ha gjort. Ser man en flyttstädning på det sättet så inser man också att det i stort handlar om en väloljad kedja som dock aldrig är starkare än sin svagaste länk. I det här fallet var det den som ni köpte lägenheten av.

Rådet är – om man hamnar i en liknande situation – att man kontaktar en städfirma som rycker ut akut i Stockholm och att man därefter skickar räkningen till den person som tidigare bott i lägenheten i Stockholm. Det har man nämligen all rätt att göra och det om något visar på hur viktigt detta moment är – missköter man sig så får man också vara beredd att betala. Läropengar som kan vara väldigt dyra, en städfirma som rycker ut akut kostar också mer att anlita - självklart.

8 Aug 2017