Flyttstädning flinkt fixat

Är det dags att flytta till ett nytt boende? Är du supertaggad på ditt nya ställe och att packa upp och få det riktigt fint där? Då är du förmodligen inte så sugen på att städa din gamla bostad.

Men att städa sin gamla bostad, alltså den man flyttar ifrån, måste man ju tyvärr göra. Det är ett måste trots att man bara vill tänka på det nya. Att städningen inte ens kommer en själv till gagn, gör ju inte att suget ökar direkt. Då kan det vara lätt hänt att man inte är så noggrann när man gör denna städning, man vill bara snabbt bli av med den.

Fast är man inte noggrann kan man få sota för det. Om städningen inte är godkänd, kan man behöva göra om det eller betala för det. Det senare är nog vanligare. Istället för att böta för en illa utförd städning, kan man lika gärna från början betala någon annan att göra det. Med någon annan menas en städfirma.

Varje dammkorn räknas

De flesta städfirmor erbjuder tjänsten flyttstäd. Flyttstädning skiljer sig en del mot vanlig städning. Skillnaden ligger i noggrannheten. Allt ska städas riktigt noggrant. Och med allt, så menas verkligen allt. Varenda dammkorn i dragspelselementet ska bort. Inte en endaste mikroskopisk fläck får synas på ugnsgallret. Kakelfogarna i badrum, kök och hall ska vara skinande rena. När det gäller kakelfogar, tror många att de har en grå fog, som i själva fallet egentligen är vit. Den har bara marinerats i smuts och genom åren antagit en grå färg. Att den en gång var vit, har man glömt och därmed är det svårt att ens komma på att även de ska saneras.

Låt städfirman göra jobbet, eller ta eventuella smällen

Det är alltså svårt att ens komma på allt som måste städas vid en flytt. En professionell städfirma däremot har koll på detta. De har erfarenheten och kunskapen kring hur man exempelvis får ett ugnsgaller kliniskt rent, och fixar detta med flinkhet. Skulle något missas och hyresvärden eller de nya ägarna har något att anmärka på, så är det istället städfirman som får ta smällen. Det brukar nämligen ingå i avtalet att de då kommer tillbaka och åtgärdar det som har missats.

Anlitar man en städfirma får man dessutom mycket tid över när man slipper utföra flyttstädningen själv. Denna tid kan man med fördel och glädje lägga på sitt nya boende istället – mycket roligare så!

6 Oct 2020