För mycket saker efter flytten?

Det finns väldigt många fördelar med att flytta ihop med sin partner. Nummer ett är naturligtvis att man blir tillsammans ”på riktigt”. Plötsligt så har man ett liv tillsammans istället för två liv i varsin bostad, man delar på allting, man skaffar sig fasta rutiner gällande handling, gällande matlagning, skötsel av hemmet och man delar på allt ifrån hyra till exempelvis hemförsäkringen. Kort sagt: man bor ihop och man lever tillsammans med allt vad det innebär.

Det finns dock några negativa aspekter i detta och som redan under själva flyttdagen kan komma att skapa vissa problem. Om vi gör det enkelt för oss och säger att du och din tjej bor i varsin bostad i Stockholm och ska flytta till en större lägenhet i samma stad och samtidigt ställer frågan: vad gör ni av alla era saker? Troligt är att du har en massa möbler och lika troligt är att även din tjej har; därtill har ni varsin garderob och ni har förmodligen två stycken förråd fulla av allehanda saker.

Vad göra, hur ska ni kunna komma överens om 1) hur inredningen i den nya bostaden ska se ut (ska ni ha dina möbler eller ska ni använda din flickväns?) 2) hur ska ni få plats med allt (både i bostaden och i de tillhörande förråden? 3) vad gör ni av de saker som blir över?

Här handlar det om att kompromissa och det ordet är även något som kommer att genomsyra ert framtida liv tillsammans; din vilja kommer inte längre att vara huggen i sten och du kommer plötsligt att få lära dig att ta hänsyn, diskutera och mötas halvvägs med din flickvän kring olika situationer. Så enkelt är det.

Svaret på första punkten är således att ni kompromissar om hur inredningen ska se (förmodligen så kommer ni även att vilja köpa ny, gemensam inredning också).

Använd tjänsten magasinering i Stockholm

Punkt två och tre är lite svårare att ge svar på, men vi tänkte ge några förslag:

2) För att få plats gör ni följande: Ni rensar och anordnar en loppis. Sätt er tillsammans – en kväll i vardera lägenhet i Stockholm – och gå igenom era respektive garderober och förråd. Skapa högar med det ni vill – måste! – behålla och de ni kan tänka er att bli av med. Då detta är klart så bokar ni bord på en loppis i Stockholm och säljer de föremål, kläder och saker som ni kan avvara. Vips så har ni även finansierat en del av er flytt – eller en del av kostnaden för nästa punkt:

3) Vad gör ni av sakerna som blir över? ni använder magasinering i Stockholm. Det finns alltid saker som har ett känslomässigt värde och möbler samt föremål som man kanske vill ha i framtiden. Att flytta ihop innebär att man sällan får plats i exempelvis vindsförrådet (som dessutom är kallt, fuktigt och dragigt) och här är magasinering ett bra alternativ. Magasinering i Stockholm sker i övervakade lokaler – lagom tempererade – och där man kan hyra exempelvis månads-, kvartals-, eller årsvis. Det fina är att många företag inom magasinering i Stockholm även kan ombesörja hämtning samt packning; något som gör att du och din flickvän kan maximera ytan ni har tillhands och därmed få ett bättre pris. En tumregel dock: Ju längre bort från city ni söker er – desto billigare magasinering kommer ni att hitta.

15 Feb 2017