Frågor och svar om företagsflytt

Många företag oroar sig i onödan då det ställs inför det faktum att de antingen växt ur sin kostym eller att kostymen plötsligt blivit lite för stor. Kort sagt, ibland så måste man som företagare byta lokaler och antingen så sker detta på grund av en ökad omsättning eller en minskad sådan. Ett tredje alternativ kan även handla om att man tvingas genomföra en företagsflytt på grund av att hyrestiden löpt ut (något som är väldigt vanligt i Stockholm där man ofta kan skriva lite kortare kontrakt än i andra städer och där man generellt också byter fastighetsägare mer frekvent).

Oavsett anledningen så tänkte vi dock svara på några vanliga frågor som kan uppkomma vid en företagsflytt och för enkelhetens skull så håller vi oss just till Stockholm och vi säger att det är ditt företag som står inför att byta lokaler. Här är några frågor och svar som brukar vara vanliga före-, under -, och efter en företagsflytt i Stockholm.

Vilken flyttfirma ska jag välja för min företagsflytt?

Denna fråga är den viktigaste och svåraste att svara på just i Stockholm. Det viktigaste är att flyttfirman verkligen har rätt kompetens och priset får därför spela andrafiol i denna fråga. Du vill snabbt komma på plats i din nya lokal, ny vill sätta igång med er verksamhet utan dröjsmål och ni vill att all er tekniska utrustning ska komma fram i ett och samma stycke. Kort sagt. Ni kan inte välja vilken flyttfirma som helst i Stockholm och därför får ni också vara beredda att betala lite mer pengar vid en företagsflytt än vid en vanlig sådan.

Hur vet jag att en flyttfirma har kompetens?

Det enklaste sättet är att du ber om nummer till tidigare kunder och att du även ser till att ringa dessa. Påstår en flyttfirma att den har erfarenhet av företagsflytt i Stockholm så är det upp till dig att verkligen säkerställa att detta påstående stämmer överens med verkligheten. Finns det inga referenser? Ja, då har denna flyttfirma heller ingen vidare erfarenhet, eller hur?

Ska jag tänka på annat vid min företagsflytt i Stockholm?

Viktiga ord att ha med sig inför en företagsflytt är följande: garanti, försäkring och magasinering. Gällande de första orden så är det ganska givet. Du måste naturligtvis se till att den flyttfirma du anlitar har en täckande försäkring och att de kan ersätta er om något skulle gå sönder. Olyckor händer och även om du anlitar den absolut bästa och mest pålitliga flyttfirman i Stockholm så kan de hända något som gör att dina föremål går sönder. Väldigt viktigt!

Angående magasinering så menar vi att det kan vara bra att använda sig av om du skulle flytta till en mindre lokal och inte får plats med möbler, bord och stolar i denna – men där du kanske vid nästa flytt kommer att ha användning av dem igen. Kontorsmöbler är dyra och därför är magasinering ett bra alternativ.

På denna sida hittar du mer information om hur en professionell företagsflytt hanteras: www.företagsflyttstockholm.com.

17 Apr 2017