Fyra tjänster som underlättar flytten inom Uppsala

De som ska flytta inom Uppsala kan genomföra hela flytten på egen hand. Det är det helt klart billigaste alternativet. Men man får då förbereda sig på ett stort antal timmar som läggs på städning, packning, flytt osv. För att underlätta flyttandet finns flera tjänster att köpa in. De flesta är inte specifika Uppsala utan gäller för ett flertal städer i Sverige. Men en del tjänster hittas nästan enbart i storstäderna.

Packning – Det finns flyttfirmor som även erbjuder sig att packa allt i lådor inför flytten. I detta fall brukar de kräva att få packa allt i hela bostaden eller åtminstone samtliga saker i specifika rum. Orsaken är att man inte vill att vissa lådor ska vara packade av flyttfirman och andra av kunden.

Om en flyttfirma sköter packningen blir allt försäkrat under hela flytten och därmed vill de även stå för packandet för att vara säker på att detta skett på ett korrekt sätt.

Av de tjänster som används vid en flytt är packning kanske den minst efterfrågade. Detta åtminstone när det gäller privatpersoner. Det är även en tjänst som inte alla flyttfirmor i Uppsala erbjuder. Har man behov av just denna tjänst kan man behöva kontakta företagen för att säkerställa sig om att man kan få den hjälpen.

Flytten – Nästa steg är att hitta en flyttfirma i Uppsala som kan hantera det gods man vill flytta. Är det enbart flyttkartonger och väskor är det aldrig några problem att anlita vilket företag som helst inom branschen. Har man däremot specifika krav kan det bli ett mindre urval av företag att välja på. Detta gäller exempelvis vid flytt av mycket tunga saker så som kassaskåp, flygel eller liknande. Det är inte alla som har kunskapen och de tekniska hjälpmedlen för att flytta dessa. I vissa fall kan man bli tvungen att anlita ett företag som specialiserat sig på ”tunga lyft” men kan man hitta en flyttfirma som har kunskapen och möjligheterna även ordna detta så underlättar det betydligt.

Flyttstädning – När allt är flyttat återstår bara att göra ren den gamla bostaden. Även om man är ett par personer får man räkna med att en flyttstädning tar upp till en heldag. Med tanke på att städning inte lockar för speciellt många, när man precis fått tillgång till ett nytt boende, är flyttstädning en relativt vanlig tjänst som underlättar under flytten.

Kom ihåg RUT

Förr var det enbart möjligt att göra RUT-avdrag för städningen och inte för flytten eller packandet. Men RUT-avdraget breddades 2016 till att även gälla för flytthjälp. Se alltid till att få pris efter RUT-avdrag när offerterna beställs.

Här finns en flyttfirma i Uppsala: http://www.flyttfirmauppsala.biz/.

28 Mar 2017