Glöm inte detta när du flyttar hemifrån

Att flyttstäda är något helt annat än att ta ett varv med dammsugaren och med hink och mopp. Det finns regler för vad som ska göras. Om du inte vill åka på extrajobb behöver du veta vad som krävs!

De personer som älskar att städa kan väl enkelt räknas på ena handens fingrar, eller hur? Ändå måste jobbet göras, även till vardags. Att hålla hemmet i ett hyfsat skick gör att det blir ganska mycket enklare att hantera rengöring den dag du flyttar därifrån. Vardagsstädning brukar anses göra hemmet trevligare och de flesta av oss håller med. Att slippa dammlager på alla ytor och hundhår i hörnen gör att allt ser lite snyggare och trevligare ut! När du sedan flyttar och byter bostad är det dags för helt andra takter och helt andra krav!

Städa så som du själv skulle vilja ha det

Inte alla har varit med om att komma till den nya bostaden och hitta ingrodd smuts på golvlisterna, fett i ugnen och smutsiga kökshyllor. De som har gjort det kan berätta att det inte är roligt alls. Att vara tvungen att börja inflyttningen med att göra någon annans jobb känns rejält surt. Därav följer att du såklart gör allt du kan för att bostaden du nyss lämnat är skinande ren. Allt, från kökets alla vitvaror och hemmets alla fönster till toalett och förråd, ska vara dammfritt och dofta gott. För så vill du ju själv att ditt nya boende ska vara! Flyttstädning kan vara stressigt och flyttstädning är tungt och jobbigt. Fönsterrutor, ugn, toalett, badrumsgolvet även under badkaret - jobben hopar upp sig. Man vill gärna vara ett gäng som sköter detta, och kanske ansvarar för varsitt rum eller för fönstren.

Flyttstädning ska ha det lilla extra och ska godkännas

Flyttstädning är inte som vanlig städning. När de som ska ha bostaden efter dig eller er kommer dit behöver allting vara ordnat. Badrummet ska vara rent överallt och gärna några extra tag vid avlopp och andra tråkutrymmen. Inget kladd eller skräp i kylskåp eller ugn. Alla fönster putsade och inget damm på lister eller i hörnen någonstans. Låt gärna din mäklare kontrollera saken så du får kvitto på att du gjort rätt! Alla har inte tid eller saknar på annat sätt möjlighet att flyttstäda. Om du är en av dem finns det pålitliga och kompetenta städfirmor att anlita. Flyttstädning ger sista finishen och en nöjd köpare! Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.fönsterputssödradalarna.se/

15 Apr 2020