Hitta bra flyttstädning i Malmö

Efter alla vedermödor man går igenom vid en flytt; packande, planering, organiserande och bärande, återstår till sist bara det allra tråkigaste och jobbigaste – att flyttstäda den gamla lägenheten. Ska det behöva vara på det viset? Naturligtvis inte, de allra flesta anlitar en pålitlig städfirma för att sköta flyttstädningen.

Många fördelar

Det finns många fördelar med att anlita en städfirma för flyttstädning, och det är inte ens särskilt dyrt, sett till arbetsinsatsen. Anledningen till det är förstås möjligheten till RUT-avdrag. En annan stor fördel är förstås att du får loss tid att ägna dig åt omsorg åt den nya lägenheten, packa upp och komma i ordning. Ofta har man inte så mycket tid vikt åt flytten eftersom de flesta måste gå tillbaka till jobbet ganska snart. Det rör sig antagligen om två helgdagar man har på sig att flytta allt bohag och samtidigt hinna med att flyttstäda den gamla lägenheten. I en stor stad som Malmö kan det dessutom röra sig om ganska stora avstånd att köra mellan den gamla och den nya bostaden.

Anmärkningar på flyttstädningen

Med en städfirma som kirrar flyttstädningen har du i stället två dagar på dig att helhjärtat ägna dig åt flytten. Så fort du tömt den gamla lägenheten kan städfirma sätta igång med att få din gamla lägenhet skinande ren för den nya hyresgästen eller lägenhetsinnehavaren. Människor som ska flytta in i en ny lägenheten har inte sällan en ganska kritisk blick och det är inte ovanligt att man anmärker på just flyttstädningen. Har man utfört städningen själv kan det vara svårt att försvara sitt arbete och hävda att man gjort det som förväntats av en i fråga om städning.

Har du anlitat en städfirma kan du lämna alla sådana eventuella schismer till flyttfirman. En seriös flyttfirma har hundratals utförda och godkända flyttstädningar under bältet och vet vad som krävs. Finner de att den nya hyresgästerna klagomål är rimliga gör de så klart om städningen, självklart utan extra kostnad för dig. Annars tar de diskussionen med den nya lägenhetsinnehavaren och du kan koncentrera dig på din nya bostad.

Vad som krävs vid en flyttstädning

Det finns inga speciella lagar eller regler för vad som normalt ska ingå i en flyttstädning, det som gäller är bara att det ska vara ”helt rent”. Mäklarsamfundet, som är Sveriges mäklares branschorganisation, har dock tagit fram ett material där man anger hur en grundflyttstädning ska gå till, och de flesta mäklare brukar hänvisa till den när kunder har frågor om flyttstädning.

Det handlar om att rengöra alla ytor, som väggar, golv, skåpluckor och garderober (både in- och utvändigt). Fönsterbågar, karmar och persienner i alla rum ska också rengöras. Hål efter tavlor ska spacklas igen, men behöver inte målas. Alla vitvaror, som kyl, frys och spis, ska rengöras noggrant. Det ska även rengöras bakom dessa. Ventiler ska göras smuts- och fettfria, samt golvbrunn och ventiler i badrummet, där även all interiör som toalett, badkar, duschkabin osv ska vara helt rent.

Det är helt enkelt mycket jobb. De flesta städfirmor har en lista på sin hemsida där det står vad som ingår i deras flyttstädning. En sak som vanligtvis inte ingår är spackling av hål efter tavelkrokar och liknande samt rengöring av persienner, men det varierar. De moment som inte ingår kan vanligen beställas som extratjänster för en mindre summa, annars får man göra det själv innan man flyttar.

 Anlita en städfirma i Malmö

Är man trött och stressad känns det skönt att ha anlitat en städfirma för jobbet med flyttstädning. I Malöm finns många bra städfirmor som utför säker och professionell flyttstädning. Med RUT-avdraget får du ner arbetskostnaden med hela 50 procent och att få en normalstor trea helt ren kostar oftast inte mycket mer än ett par tusenlappar. Läs www.flyttstädningmalmö.biz för mer information.

10 Jan 2018