Homestyling behövs för bostadsförsäljning

Ha du någonsin provat att göra en homestyling inför en bostadsaffär? Får man svårt att få en bostad såld, kan man prova att be en inredare göra en homestyling. Det innebär att den inredaren tar dit möbler, om det är tomt i bostaden, för att göra det mer hemtrevligt. Det är så vi, människor fungerar; vi vill kunna tänka oss att själva bo i bostaden för att vilja köpa den.

Med homestyling kan du få högre pris

Man kan till och med se homestyling som en investering, om man ser på bostadsförsäljningen som en affär. Ju mer som du satsar på försäljningen av den desto högre pris kan du få. Hemligheten med att få en bostad såld till ett så högt pris som möjligt är att få så många människor som möjligt intresserade av den. Blir de så pass intresserade av den bjuder de över varandra och trissar på så sätt upp priset, utan att bostadsägaren behöver göra något.

Så genomförs en homestyling

En homestyling syftar till att inreda hemmet så att så många som möjligt ska tycka att det är mysigt och snyggt i den. Därför inreder man med ganska neutrala färger. Alla personliga saker och detaljer måste städas undan. Det ska inte finnas kvar saker i bostaden som påminner dem som tittar på bostaden för att kanske köpa den, att det bor, eller har bott någon där. Därför måste alla fotografier bort, liksom alla leksaker och kläder. Allt måste vara tomt. När sedan homestylingen gen omförs läggs det i stället neutrala kuddar på soffan och på sängarna, en filt, frukfat med frukt i köket, blommor på fina ställen och handdukar i badrummet. Man tänder ljus och ser till att det finns snygg belysning i bostaden. På så sätt får flera känslan av hur fint och mysigt det är i bostaden och lockar människor att vilja köpa den.

Homestyling i Stockholm

I Stockholm är det mycket vanligt med homestyling och det är även här de flesta homestylingsföretagen finns att få tag i. De finns även i alla de flesta storstäderna i Sverige. Alla inredare har sin egen stil, men de som är erfarna inom homestyling vet hur de ska inreda för att locka köpare. Det är inte fusk att använda sig av homestyling, men om man själv inte är så duktig på detta, bör man alltid anlita en inredare som kan visa människor vilka möjligheter som de har med en bostad så att den blir deras hem. Läs mer på: http://www.homestylingstockholm.nu.

5 Apr 2019