Krön den lyckade flytten med catering

Det finns några stora No-no´s då man talar om en flytt. Dels så handlar det om en bristande förberedelse. Ett exempel på detta handlar om där man som flyttande ringt in ett större gäng av kompisar och släktingar som ska hjälpa till att bära. Då dessa väl anländer så har man inte ens påbörjat packningen och man har än mindre ordnat med kartonger att stuva ner alla föremål i. Det är tyvärr vanligare än vad man tror.

En annan sak som man alltid ska göra - men som många missar - handlar om det faktum att en flytt inte är färdig bara för att den sista möbeln stoppats in i flyttbilen. Nej, man måste även återvända och städa ur den bostad man huserat i. En flyttstädning är obligatorisk och sköter man inte den så kan man också få krav på sig om ekonomisk ersättning. Det var två saker som många missar och som man bör undvika.

Vi skulle även vilja addera en tredje. Hur betalar du dina vänner efter att de hjälp dig att flytta och hur kompenserar du det faktum att de offrat en helg i Stockholm - eller var du nu än må bo - bara för att bära dina tunga möbler och kartonger. Flyttpizza? Tänk om och tänk lite större. Vårt förslag: beställ catering.

Catering är en heltäckande tjänst

Visst, det är generöst att köpa ett flak öl och några pizzor. Men i ärlighetens namn så är det också rätt tråkigt och förutsägbart. Catering är ett helt annat sätt att visa uppskattning på och i Stockholm i synnerhet. Detta då just catering är - numera, ska tilläggas - en mer heltäckande tjänst där du fritt kan välja från olika menyer och dessutom - om tillstånd sökes och tilldelas er - få alkohol serverat.

Vi har ju ingenstans att vara - jag har ju just flyttat till lägenheten i Stockholm; hur ska vi kunna ha catering där? Det fina är att ni inte behöver det. Många företag inom catering kan nämligen även upplåta lokaler. Tänk själv att åka till en fin lokal efter en avslutad flytt och sitta med goda vänner, äta god mat och njuta av en kall öl serverad av kunnig personal.

Vi skulle definitivt säga att catering är att föredra framför den flyttpizza som alltid bjuds. Här är det dags för en rejäl uppdatering. Visa dina vänner hur mycket hjälpen du fått betyder. Priset för catering? Ja, det når inte kostnaden för en flyttfirma, det vågar vi lova. En annan fördel med catering är att du kan anpassa menyerna efter dina vänner. Finns det vegetarianer, allergiker eller någon som äter specialkost av andra skäl så har dessa ett stort - och spännande - utbud att välja bland också. Det serveras ingen tråkig grönsallad bara för att man undviker kött.

23 Mar 2020