Några tankar om resväskor

De saker man tar med sin vid en resa är ofta noggrant utvalada och inte slumpmässigt nedlagda. Det handlar här om kläder, det handlar om parfym, det handlar om hygienartikalar och det handlar om elektronik; nödvändiga saker som behövs vid exempelvis semestern eller vid affärsresan. Saker som man vill hålla intakta och som – tyvärr i många fall – gör så genom den resväska man packar sakerna i fråga i.

Vi sa ordet tyvärr och det gjorde vi av den enkla anledningen att många använder sig av resväskor som inte garanterar säkerhet; det kan här rent konkret innebära att en flaska parfym går sönder och att man således får en del av semestern förstörd då kläderna inte går att använda då lukten blir för stark.

Vad ska man då tänka på när man ska köpa en resväska? Ja, först och främst så ska man se till hur mycket man reser och välja en väska baserat på detta. Resväskor är ganska dyra och har du inget större behov så kanske du ska undvika de absolut dyraste modellerna.

Nummer två gäller vilken typ av hårdhet du behöver och är en tumregel gällande resväskor att du med fördel kan ah en mjukare kabinväska medan den större väskan – den som du checkar in – definitivt ska vara hårdare och mer stryktålig. Tyvärr så är inte personalen på världens flygplatser kända för att arbeta med silkesvantar och det är något som många resenärer bittert fått erfara. Hårdare resväskor förhindrar skador då de står emot smällar, stötar och kast in- och ur planet.

Ett tredje tips för resväskor sträcker sig till det mer praktiska. Kort och gott: se till att göra din resa så bekväm som möjligt. Hjul på resväskor är idag lite av standard och här skulle vi – för lite extra komfort – rekommendera en väska med fyra hjul (som går att svänga). En sådan är extremt lätt att manövrera och går utmärkt att dra vid längre sträckor. Var dock vaksam på just hjulen då det ofta är där som resväskor går sönder, köp en väska från en erkänd leverantör och från ett etablerat märke. Se även över garantin innan du köper också.

Resväskor för barn i coola motiv

Viktigt sett till komforten är även handtaget. Känn efter hur det ligger i din hand och tänk på att du ibland kan tvingas lyft och bära din väska också. Den sista punkten vi tänkte titta på inom resväskor rör de allra minsta resenärerna i form av barnen. Här har utvecklingen gått framåt fruktansvärt mycket och du kan med lätthet välja tuffa resväskor till dina barn. Vad sägs om ett motiv från Spindelmannen eller från filmen Frost? Idag är det roligare än någonsin att resa tillsammans med barnen; låt dem vara med och välja vilken resväska som de vill ha.

Packningen då? ja, vi måste nämna ett tips gällande detta. Om du behöver en mindre resväska så kan du med fördel rulla ihop dina kläder för att maximera utrymmet. Detta ger mer plats än om du väljer att vika (och det är avsevärt mycket lättare också) kläderna. Resväskor av en mindre modell kräver mer omsorgsfull packning; rullning är en detalj som maximerar det givna – lite mindre – utrymmet.

7 Feb 2017