När du behöver en flyttfirma i Uppsala

Om det är så att du ska flytta från Uppsala kanske du behöver flytthjälp för flytten från Uppsala. Du vet väl om att alla delar som du anlitar av en flyttfirma, är giltiga för Rut-avdrag? Oberoende om du vill bara ha hjälp med själva packningen av sakerna, eller bara vill få bärhjälp och transporten till och från den nya bostaden, eller vill överlåta flyttstädningen åt en städfirma, så är alla delarna giltiga för Rut-avdraget. Förut var det bara flyttstädningen som avr avdragsgill för Rut-avdraget men numera är alla delarna möjliga att dra av på Rut-avdraget. Nytt för i år är också att man får dra av så mycket som 75.000 kronor per år och per person, men inte mer än 30 procent av hela summan som du anlitar någon firma inom det som kallas Rut-tjänster.

Så hittar du rätt flyttfirma i Uppsala

Börja med att googla "flyttfirma Uppsala", så får du förslag av Google på någon flyttfirma som har angett på sin hemsida att de arbetar i Uppsala. Ta sedan kontakt och fråga om offert och kanske referenser. Åtminstone är det bra om du läser på så mycket som du kommer åt, om flyttfirman så att du kan få en uppfattning om hur de arbetar, om du kan lita på dem, om de tar ansvar för sitt arbete, om de har egen ansvarsförsäkring.

1) Egen ansvarsförsäkring

Skulle något hända med dina saker och de flyttar dem åt dig, är det bäst om de tar ansvar för det och ersätter det, eller har en försäkring som ersätter det åt dig. Skulle det gå på din försäkring, förlorar du genom att bli tvungen att betala en högre premie. Det förlorar du på.

2) Har egen F-skattsedel

Det är ett av villkoren att företaget som du anlitar har F-skattsedel. Annars räknas du som arbetsgivare åt dem som du anlitar, och då kan du bli skyldig att betala arbetsgivaravgift.

3) Har bra omdömen och referenser

Det är ju ingen idé att be en firma som inte gör något bra jobb hjälpa dig med flytten. Då vet du ju inte vad du får för "hjälp". Se till att bara anlita någon som du kan lita på.

Inte alltid som man har starka släktingar

Även om många har möjlighet att fråga familj, släkt och vänner om flytthjälp, är det ju inte alla som har möjlighet att hjälpa till vid en flytt. Alla har inte starka släktingar som kan ställa upp och bära tunga möbler och packlådor.

2 May 2019