När du behöver måla om i Stockholm

Med en ommålning hemma kan man verkligen åstadkomma underverk. Det en gång så slitna och tråkiga rummet eller rummen blir som nya efter att det målats om i en passande färgnyans.

Men det finns en hel del att tänka på innan man sätter igång med arbetet. Men det är ett större projekt än många tror. Dels tar det mycket tid i anspråk men också teoretiska oh praktiska kunskaper för ett bra resultat. För att inte tala om förarbetet som är ack så viktigt för slutresultatet.

Använd ROT-avdrag

Det är absolut enklast om man anlitar en målare i Stockholm för arbetet. Om man dessutom är privatperson så går det utmärkt att använda ROT-avdraget för arbetet. Det innebär att man endast betalar 70 % av arbetskostnaden när man anlitar en målare. Man får dra av upp till 50 000 kronor per person och år. Rabatten är avdregen redan på fakturan och all admin sköts av målaren.

Måla om invändigt

När man tänker sig att måla om sitt hem invändigt så finns det en del saker att tänka. Som i alla större projekt är planeringen A och O. En målning av väggar och tak innehåller olika steg för att bli framgångsrikt.

Om det finns gamla tapeter så gör man klokt i att ta ner dessa och slipa ytan jämn. Sedan kärvs det ofta spackel över skador och håligheter. Förarbetet är viktigt för att färgen ska fästa ordentligt och att ytan inte blir ojämn med trista skarvar. Det är som så många gånger annars detaljerna som avgör. Vad spelar det för roll att du har valt en fantastisk och passande färg om man ser varanda skarv och hål från den tidigare tapeten och väggen.

Glöm inte tak och fönster

Det är lätt att glömma bort taket när man ska måla om där hemma. Men ett nymålat tak kommer du påverka hela känslan i rummet på en härligt sätt. Man kan få fram olika känslor beroende på färgval. Väljer man till exempel en ljus nyans på färgen får man en luftigare känsla i hela rummet. Om man istället väljer en mörk färg får man en mer intim känsla. Visste du till exempel att en matt färg är ljuddämpande?

Även när det gäller bostadens fönster finns det mycket man göra för att fräsha upp hemmet. Något som slits mycket i ett hem så är det alla fönsterkarmar. Men nymålade fönster få man känslan av ett nytt hem. Efter många års slitage av väder och vind gör man klokt i att måla om sina fönster på samma gång.

17 Jun 2019