När flyttlasset går varje månad

Varje dag fraktas tonvis av saker från en plats till en annan. Det mesta fraktas via tåg, flyg eller lastbil. Men ibland kan man själv ha ett tillfälligt behov av att frakta något skrymmande.

Om man håller utkik så kan man se att vid varje månadsskifte är vägarna mer trafikerade av bilar med släp och så kallade skåpbilar. Det är alla som ska flytta sitt bohag från en adress till en annan. De kan ha en mängd olika orsaker men kontentan blir ändå densamma. En bostad ska tömmas och en annan fyllas. Är man mer bekväm så kan man anlita en flyttfirma som lastar in allt i en lastbil och kör det till den nya adressen. Men om man vill spara pengarna så är det betydligt billigare att själv stå för flytten. Det kan man göra genom att antingen hyra ett släp eller en skåpbil. Har man tur så är det inte så långt man ska flytta. Man kanske till och med kan börja flytta saker i god tid före nästa boende ska tillträdas. Det brukar även vara ett bra tillfälle att passa på att damma av alla gamla kontakter i adressboken. De där som man själv en gång hjälpt att flytta.

Inköp av möbler

Men en större skåpbil kan man även ha behov av om man ska ta hem något som man har handlat i affären. Det kan vara möbler från en möbelaffär. Eller kanske det där fantastiskt vackra pianot som man hittade i en annons. Det är ett faktum att saker oftare går sönder vid flyttar än under det dagliga livet. Det är därför klokt att se till att man har något rejält att frakta sina saker med. Ett regn på vägen hem från affären kan räcka för att det man köpt ska förstöras och inte gå att reparera.

Lyfta med benen

En skåpbil som ska fyllas och tömmas kan vara lite bökig att hantera. Speciellt om man inte är van. Det är därför extra viktigt att man är försiktig vid instigning och utstigning från skåpet. Den lilla biten ovan mark kan vara tillräcklig för att man ska skada sig. Det är även viktigt att man lyfter sakerna på ett korrekt sätt. Det gamla välkända knepet att lyfta med benen istället för ryggen gäller fortfarande. Det viktiga är att man inte skadar sig under flytten. Till och med viktigare än om bilen eller det som fraktas skadas.

20 Nov 2020