När kan man anlita en flyttfirma i Växjö?

Hur utför man en flytt så enkel som möjligt? Vilka tjänster har en flyttfirma i Växjö att erbjuda? Vad ska man tänka på när man anlitar en flyttfirma och vilken säkerhet kan de erbjuda?

En flytt är något av det största som man gör och det innebär mycket arbete, energi och pengar. Det kan också vara mycket känslor inblandade, såväl glädje som sorg och då kan det vara skönt att anlita en flyttfirma som kan avlasta de delar som man inte måste göra själv. Stressnivån sänks och man får mer tid att i lugn och ro utföra alla övriga ärenden som hör ihop med en flytt. Kanske kan man inte ens bära tunga kartonger och möbler, eller vill inte hamna hos massören med sträckta muskler och ryggvärk efter flytten. Att anlita en flyttfirma är att överlåta det man själv inte kan eller vill göra, eller helt enkelt inte har tid med, till proffs som gör detta varje dag.

Vad gör en flyttfirma?

Vanligast är att man anlitar en flyttfirma för att lasta på bohaget på en bil, köra bilen till den nya adressen och lasta av bohaget där. Men man kan även få hjälp med att packa och emballera bohaget och att packa ur på den nya adressen. En flyttfirma i Växjö kan även hjälpa till med tunga lyft som pianon, kassaskåp med mera. Dessutom brukar flyttfirmor ha filtar, kartonger och övrigt emballage som går åt vid en flytt, till en kostnad förstås. Det är heller inte ovanligt att det även finns personal som utför flyttstädning i bolagets regi. Man kan med andra ord låta flyttfirman utföra allt som är praktiskt och själv endast sköta det administrativa.

Att tänka på när man ska flytta

Det är ganska mycket att tänka på när man ska flytta och det är bra att ha en checklista som man kan pricka av. Först och främst ska man skriva kontrakt på nya bostaden och säga upp den gamla. Sedan bör man göra en flyttanmälan som meddelar flytten till folkbokföringen samt några av de vanligaste och största företagen. Efter det behöver man fatta beslutet om man själv vill sköta alla flyttbestyr eller om man vill anlita en flyttfirma för det, samt någon som sköter flyttstädningen. Sedan är det bara att börja planera möbleringen och livet i den nya bostaden och kanske börja skicka ut inbjudningar till en inflyttningsfest. 

16 Mar 2020