Ska du flytta till Jönköping?

När du ska flytta i Jönköping oavsett om det är en flytt långt borta, eller nära, så är det ändå samma process som ska till. Trots om man bara flyttade till nästa kvarter, innebär det att man är tvungen att packa allt, städa bort allt och sedan packa upp allt. Passa på att anlita professionell hjälp när du ska flytta i Jönköping. Man måste inte kunna eller klara av allt själv. Du får dra av på Rut-avdraget för hela flytten om du så vill. Då mycket som 75.000 kronor per person och per år får du dra av, men inte mer än 30 procent av arbetskostnaden. Kravet är att flyttfirman har egen F-skattsedel och att du som kund är över 18 år, att det är du som betalar och du som hyr eller äger bostaden.

Olika flyttjänster som man kan anlita

  1. Enbart packning – man kan gott och väl anlita en flyttfirma bara som kommer och packar alla sens saker. Det är en otroligt stor hjälp att bara få sina saker nerpackade. Lever man i en stressig vardag, när man helt enkelt inte hinner packa, då finns det hjälp som man kan anlita. Då kan man bara flyta alla sakerna under själva flyttdagen. Allt är färdigt och ska bara förflyttas från punkt A till punkt B.
  2. Enbart transport och bärhjälp – om man av någon anledning gillar att packa själv, till exempel kan ju inte någon annan göra urvalsprocessen åt en; vilka saker ska med och vilka saker ska slängas? Packar någon annan åt en, då följer allt med, även skräpet. Det kanske man inte vill. Då kan man rensa själv och slänga, sälja eller ge bort sådant som man inte vill ha med till den nya adressen.
  3. Enbart flyttstädning – att packa och bära – och helst hinna skruva isär alla möbler för lättare flytt, är alldeles nog för de flesta. Ska man dessutom städa så att allt är prefekt, rengjort och fläckfritt kan vara nästan omöjligt. Då kan man anlita en städfirma för flyttstädning i Jönköping i stället. Och slippa vara orolig för att inte flyttstädningen inte ska bli godkänd.
  4. Anlita flyttfirma för allting – drömmen är väl ändå att få hjälp med precis allt; allt från någon som kommer och packar åt en, till att de städar bort allt när möbler och packlådor är flyttade. Det enda du som kund då behöver göra är att ge nyckeln till flyttfirman och själv åka till den nya adressen och invänta flyttlasset. Sedan packar de upp allt åt dig och du kan bara peka på alla rum och tala om var möblerna ska stå. Bra eller hur?
23 Jun 2019