Städfirma Stockholm - frågor och svar

Hur pass vanligt är det egentligen att privatpersoner anlitar en städfirma i Stockholm? Det har, sedan Rut-avdraget, infördes blivit mer och mer vanligt att familjer tar professionell hjälp med hushållsnära tjänster i allmänhet och med hemstädning i synnerhet. Rut-avdraget innebär att man kan dra av halva arbetskostnaden för städningen och att man genom detta också får en väldigt prisvärd tjänst som köper tid över till annat.

Det senare är viktigt att poängtera: för många så är professionell hemstädning inte en vardaglig lyx, det handlar mer om ett måste för att få vardagen att gå ihop och för att man ska kunna fungera som familj och exempelvis leverera på sitt arbete. Genom att välja en städfirma i Stockholm så väljer man också att prioritera det man anser viktigt i livet - att exempelvis träna, träffa kompisar eller, helt enkelt, göra läxor med barnen. Att städningen är en tidstjuv av rang går inte att förneka och genom en professionell städfirma i Stockholm kan man köpa sig mer timmar att lägga på annat.

Vad ska man då tänka på övrigt? Vi tänkte svara på några vanliga frågor vad gäller städning och städföretag i Stockholm och genom detta ge en lite bättre bild av vad du kan förvänta dig, vad du ska tänka på och vad du ska undvika om du behöver anlita en städfirma i framtiden. Enligt följande:

Kan jag välja hemstädning flera gånger i veckan?

Det fina med städföretag i Stockholm är att de flesta är extremt flexibla och tillmötesgående mot kundens behov. Vill du har städat en gång i veckan, två gånger i månaden eller flera gånger under en månad så är det inga problem. Du kan även exempelvis lösa ett abonnemang som gör att samma städare kommer till dig på givna dagar. Det är en smidig lösning.

Hur vet jag att en städfirma i Stockholm är bra?

Du måste göra ett litet detektivarbete innan. Kolla omdömen på nätet, bo om referenser och se till att kontakta dessa. Kolla även med exempelvis ARN om det finns något skrivet om företaget där. I övrigt så ska du definitivt begära en provstädning för att se vilken kvalitet företaget kan leverera. Ett annat tips är att se vilka tjänster man erbjuder. Ju fler sådana - desto bättre är det. Det visar på mångsidighet.

Vilka tjänster är mest populära?

Hos privatpersoner så handlar det utelutande om hemstädning och flyttstädning. Även exempelvis visningsstädning har i Stockholm kommit att bli populärt att välja en städfirma för. Detta av uppenbara skäl: genom att städa rejält innan visningen så ökar chansen att få igång en budgivning. Annars är exempelvis kontorsstädning, trappstädning och byggstädning exempel på andra tjänster som många anlitar en städfirma i Stockholm för.

Har de anställda bra arbetsförhållanden?

Det beror helt på vilken städfirma i Stockholm du väljer. Du har ett ansvar i den här frågan, enligt oss. Genom att välja ett företag med exempelvis kollektivavtal så ser du också till att välja bort de företag som erbjuder rent usla villkor för sina anställda. Gå upp några kronor i pris. Det tjänar alla på i det långa loppet.

5 Nov 2022