Startat en podd?

Ett eget kontor! Så härligt! Någonstans där man kan jobba ostört. Eller när man vill jobba tillsammans med ett gäng inom samma bransch. Poddare, skribenter eller tecknare? Slå till nu.

Idag har podcaster exploderat på marknaden. Det finns lika många poddar som det finns ämnen och det kommer nya hela tiden. Du har kanske precis startat en egen podcast. Är ni flera poddare i Göteborg och har tröttnat på att turas om hemma hos varandra? Ni kanske har investerat i dyr utrustning, fina mickar som ni måste packa ner efter varje omgång. Det tar plats och det är bökigt. Det börjar kanske till och med rulla in lite sponsorpengar? Det är då det börjar bli dags att se sig om efter en egen lokal. Ställ upp mikrofonerna och kanske dela kontoret med nya kollegor som också startat en podd.

Skribenter, tecknare, poddare eller egen webbyrå

Alla som driver eget, är frilansare och jobbar med fria tider brukar vara överens om att det är bra med en fast punkt. Trots friheten och lusten att ibland jobba hemma, får man mer gjort i en egen lokal. Ett eget kontor blir ett jobb att gå till. Ett kontor som man delar med andra, blir en arbetsplats, med arbetskamrater. Man får det bästa av två världar, friheten som frilansare och gemenskapen som en arbetsplats ger. Dina kollegor kanske håller på med helt andra saker, men det är bra. Det är faktiskt just det som är poängen. Olika verksamheter befruktar varandra och framför allt så finns det fikakompisar!

Var ska man hålla till, mitt i stan, eller en bit ut?

Var kontoret ska ligga är beroende av olika faktorer. Söker man lediga kontor finns det i allmänhet både stora lokaler mitt i stan och mindre en bit ut från centrum. Men också små arbetslokaler i centrum och betydligt större utrymmen utanför stan. Det handlar om behovet, både av arbetsyta och tillgänglighet. Är det så att din verksamhet kräver relativt stora lokaler, kanske ett kontor lite utanför stan är svaret. Kräver ditt arbete inte mer än ett skrivbord och en dator men täta kontakter med andra i centrum, då är det ett litet kontor mitt i stan som gäller. Oavsett vad det blir, kommer du och ditt arbete må bra av att ha en arbetsplats. Det blir ett naturligt sätt att dela upp arbete och fritid. Man vet att när man kommer hem är man ledig.

11 Apr 2020