Underlätta din flytt

Står man inför en flytt så har man också ett ganska tungt arbete framför sig – både fysisk och psykiskt. Det som många upplever som absolut jobbigast i samband med en flytt är att denna måste ske inom en ganska snäv tidsram – i regel över en helg. En helg låter på förhand som en ganska lång period och det gör att väldigt många tar för givet att man ska hinna utan några som helst problem.

En tankegång som därefter ställer till det då man väl sätter igång. Varje flytt – egentligen oavsett storleken på bostaden och bohaget – tar längre tid än vad man tror att genomföra och det är också därför som väldigt många personer tvingas begära uppskov från de nya ägarna om att flyttiden förlängs. Antingen det eller att man lämnar över bostaden i ett ostädat skick – något som vi ska återkomma till senare i texten.

För att underlätta för dig inför nästa flytt så tänkte vi rada upp några punkter som är enkla att följa, En slags lathund som bryter ner en flytt i olika moment och som skapar en bättre förståelse över vad som ska göras och vad som tar tid. Vi kan säga att flytten ska ske från en lägenhet i Örebro och att denna lägenhet är en vanlig trerummare. De punkter som följer tycker vi att ägaren till denna bostad i Örebro ska tänka på innan han sätter igång.

  • Packa under veckan. Det som många gör fel i samband med en flytt är att man kvällen innan påbörjar packandet av tallrikar, glas och muggar. Något som tar väldigt lång tid och vi anser att det är bättre att göra detta lite pö om pö. Under veckan innan kan man hålla sig till att äta med samma bestick, på samma tallrik och dricka ur samma glas – resten lägger man i en kartong.
  • Märk kartongerna. Det här underlättar då man ska flytta in allting och här rekommenderar vi att man märker med färg. Blåa streck på en kartong motsvarar kökssaker, röda streck för böcker, gröna visar badrummet och så vidare. Lätt och smidigt!
  • Flyttstädning. Tänk över om du ska genomföra en flyttstädning på egen hand eller om detta moment kräver extern hjälp. Det är många som fuskar med sin flyttstädning; av förklarliga – men inte förlåtliga! – skäl. En flyttstädning sker i slutet på en flytt, den är jobbig att genomföra, den tar tid och den kräver koncentration. I många fall så tjänar man på att anlita en städfirma – både sett till sitt eget välmående och sett till sin egen plånbok. Genomför man inte en flyttstädning så kan man nämligen drabbas av ekonomiska krav från de nya ägarna. Anlita hjälp vid minsta tvivel – det finns städföretag i varje stad; Örebro, Norrköping och Haparanda – samtliga tar sig gärna an din flyttstädning.
  • Ha roligt. En punkt som många glömmer. Du ska trots allt flytta och starta en ny period i ditt liv – se denna flytt som något positivt. Försök att undvika stress och press. Planera noggrant innan så kommer du också att ha enklare att hitta glädjen.
30 Sep 2017