Det är mycket att ordna när man ska flytta. Samtidigt är det (oftast) ett kärt besvär. Att flytta innebär oftast en nystart, en förändring till det bättre, en chans att ändra sitt liv till det bättre. Det kan ju vara olika skäl till att man flyttar; man kanske har blivit kär och vill flytta tillsammans. Då brukar flytten gå som en dans. Att vara kär ger ofta mycket energi. Livet leker och att få vara nära den man är kär i, är härligt.
Flyttar man däremot ifrån varandra, kan det ofta vara för att man inte kommer överens. Även om anledningen är tråkig, brukar det ändå kännas bättre när man väl har tagit steget och ska flytta. Det är ofta beslutet vad man ska göra som kan upplevas som det jobbigaste. Då kan själv flytten och beslutet kännas bättre. Är flytten till ett större hus därför att man har blivit fler är det en positiv anledning till flytt. Kanske ni har hittat drömhuset och det känns underbart att få flytta in i det nya huset. Dock finns det några saker som ska ordnas innan ni kan flytta in.
1. Flyttbilen
Har ni redan ordnat med bokning av flyttbilen? Annars är det bäst att göra det så fort du vet datum för inflyttning. Det brukar vara en miljon andra som ska flytta samtidigt med dig; alltså antingen i slutet, eller i början av en månad. Då kan det vara bra att veta att du har en bil som är klar och du kan flytta in när du önskar det.
2. Packningen
Har du ordnat med flyttlådor? Annars är det hög tid att göra det och packa. Använd inte bananlådor, även om det är gratis. De håller inte för saker som behöver packas. Det bästa är att antingen hyra eller köpa riktiga flyttlådor. Glöm heller inte att packa så jämnt det bara går. Har du böcker bör du packa en låda med böcker så att de fyller lådan endast ett lager. Detta för att lådan inte ska bli för tung.Du kanske behöver magasinera en del av sakerna och möblerna som du inte vill ha med till nästa hus?
3. Själva flytten
När du vet datum för själva flyttdagen, fråga nära och kära om flytthjälp. Även om ni är starka själva och kan kanske bära det mesta är det både trevligt och säkrare att flytta möbler och tunga saker tillsammans. Fråga vänner, släkt och bekanta om de kan komma och hjälpa dig. Kom ihåg att om de ställer upp, behöver du själv också ställa upp när de frågar dig om hjälp.
4. Flyttstädningen
Efter att allt är borta i den gamla bostaden, är det lättast att städa. När det är tomt, ser man tydligt var det finns fläckar och du ser bättre var du behöver lägga ner extra energi på att göra det rent. Kraven på en flyttstädning är mycket högre än när det kommer till vanlig vecka- eller hemstädning. Du får inte lämna kvar fläckar i kyl, frys, spis, eller smuts i toalettstolen, handfat, dusch, kakel, golvbrunn och på fönster eller väggar.
Tycker du att det är jobbigt att efter flytten åka tillbaka till din gamla bostad och städa, kan du alltid anlita en städfirma som gör jobbet åt dig. Med RUT-avdraget får du göra avdrag på din inkomstskatt. Är du under 65 får du göra avdrag på alla slags städningstjänster, liksom flyttstädning, upp till 5+ procent av flyttstädningen och som mest 25.000 kronor per år och person. Det gör din kostnad mycket mindre och det är samtidigt en otrolig hjälp mitt i det kaos som ofta en flytt kan innebära. Här hittar du en pålitlig flyttstädning i Linköping.
Andra inlägg
- Anlita proffs för effektiv hjälp med flytt och städ
- Effektiv flyttning med en flyttfirma i Kristianstad
- Flyttfirma i Göteborg – för en stressfri flytt
- Flyttfirma i Stockholm – en partner för nästa flytt
- Hyllställ gör lagret både smart och säkert
- Anlita en professionell flyttfirma i Stockholm
- Tredjepartslogistik – transport och lagerhantering
- Hitta din drömvindsvåning i Stockholm: En himmelsk upplevelse
- Flyttfirma Malmö - vanliga frågor om flytten
- Kontorsflytt - hitta rätt företag